Demà dissabte, 15 de juny, s'enceta la temporada de platges
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
14 JUNY 2024

Amb l'inici dels treballs de vigilància i salvament per part dels socorristes, i la ubicació dels diferents serveis, demà dissabte, 15 de juny, s'enceta de forma oficial la temporada de platges 2024, que estarà activa fins al 15 de setembre.

L'empresa encarregada de les tasques de socorrisme serà Marsave, tal com ho venia fent els darrers anys. Enguany, aquest servei compta amb un total de 9 de socorristes en 4 cadires de vigilància, a més del mòdul de salvament que estarà ubicat a la platja de Llevant. En aquest sentit, les platges amb vigilància seran les de Llevant, Bellamar i a la del Pla de l'Os.

El servei de cadira amfíbia estarà ubicat a la platja de Llevant on es trobarà també la zona d'ombreig per les persones amb mobilitat reduïda.

Quant a l'abalisament, la campanya preveu un total de 9 línies de vida que s'aniran instal·lant en els pròxims dies: 3 a la platja de Llevant, 3 a la del Bellamar, 2 a la del Pla de l'Os i 1 més a la platja de la Descàrrega.

Pel que fa al canal nàutic, ja es troba instal·lat a la platja de Llevant.

Reforç a la neteja

Respecte a la neteja de les platges, en aquesta època s'hi afegeixen reforços els matins i els caps de setmana, incrementant les hores de servei i personal. També s'estan instal·lant a les platges punts verds amb fraccions d'orgànica, envasos i rebuig.

Finalment, enguany hi haurà 3 guinguetes a les platges de la vila: 2 a la platja de Llevant i una altra a la del Bellamar.

Espai de platja per a gossos

D'altra banda, ja fa dies que està operativa la platja per a gossos. Aquest espai es troba a la platja de Llevant, a prop de la sortida del pas soterrat de Camp de Mar i, com l'any passat, es comparteix amb el terme municipal de Vilassar de Mar, sumant 2.400 m² entre els dos municipis. L'espai està delimitat amb pilones i corda, i disposa de papereres i cartells informatius sobre la normativa d'ús.

Material restant de les obres del Ministeri

Pel que fa als monticles de sorra i pedres que han quedat a la platja de les obres que va fer el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, s'han d'emprar en l'arranjament definitiu de l'espigó de l'estació. Està previst que l'empresa contractada pel Ministeri per fer aquestes obres reprengui els treballs el setembre, per la qual cosa, fins aleshores no es preveu la retirada dels monticles.

^