Presentat el Pacte contra la segregació educativa de Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
02 OCTUBRE 2024

Ahir es va presentar, en un acte a la sala polivalent de la Casa de la Dona, el Pacte a favor de la inclusió i l'equitat educativa de Premià de Mar. El document són les bases del Pacte contra la segregació educativa a la ciutat que es van estar elaborant de la mà de la comunitat educativa al llarg del curs passat a partir d'un recurs que oferia la Diputació de Barcelona, que va participar en les sessions de treball amb els seus tècnics.

El nou pacte no implica partir de zero en matèria de lluita contra la segregació a Premià de Mar, ja que fa anys que s'hi treballa. Ara, però, i després de fer una diagnosi de la situació, s'ha posat al dia el full de ruta ampliant el concepte de segregació escolar a educativa, perquè s'abasta tant el temps a escola com les activitats que es fan fora dels centres.

El següent pas serà donar continuïtat a la comissió que vetllarà perquè s'apliquin les conclusions del document i es duguin a terme les accions que recull per disminuir els nivells de segregació que pugui haver-hi encara a les escoles de Premià de Mar.

Val a dir que Premià de Mar esdevé pionera a la província de Barcelona a l'hora de comptar amb aquesta eina contra la segregació educativa, un document que va ser aprovat ahir al Consell Escolar Municipal i que es durà a aprovació del ple municipal de novembre.

Van ser presents a l'acte d'ahir les regidores d'Ensenyament i de Serveis Socials, Elisenda Busquets i Cesca Domènech, respectivament, la diputada adjunta de l'àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, Glòria Colom, a més de tots els participants de la Comissió contra la segregació educativa i els membres del Consell Escolar Municipal.

^