Nou projecte per lluitar contra l'abandonament escolar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
16 OCTUBRE 2024

Aconseguir que joves en situació de risc de deixar els estudis decideixin continuar en nivells postobligatoris i, fins i tot, arribar a acabar estudis superiors. Aquest és l'objectiu del projecte Mentora que posen em marxa conjuntament les regidories d'Ensenyament i de Serveis Socials, a través de la Fundació Bofill.

El funcionament del projecte Mentora consisteix a posar en contacte un o una jove, estudiants de 3r o 4t d'ESO, i que es trobin en risc d'abandonament escolar i que ho desitgin, amb una persona adulta que, des del voluntariat, amb la formació apropiada i el suport d'equips professionals, faci funcions d'acompanyament mitjançant trobades d'una o dues hores a la setmana. En aquestes trobades, joves i mentors, podran mantenir converses a partir de les quals els primers poden decidir continuar estudiant.

Aquestes trobades es faran per un espai mínim de sis mesos en un espai o equipament públic, i mantenint un to informal que permeti a tots dos sentir-se a gust durant les sessions.

La coordinació i seguiment de les parelles de mentoria anirà a càrrec de tècnics municipals. Per la seva part, la Fundació Bofill proporciona les eines i fa el seguiment per dur a terme el programa.

Des de l'Ajuntament es treballa de manera coordinada amb l'institut Premià de Mar amb l'objectiu de detectar aquells estudiants que es trobin en una situació de risc d'abandonament escolar. Alhora, les persones que, de manera voluntària, vulguin ser mentores, poden omplir el formulari d'interès per fer voluntariat a Mentora.  

^