Dimecres, dia 22, eleccions al Consell d'infants
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
20 GENER 2014

El proper dia 22 de gener de 2014 se celebraran les eleccions del Consell d´Infants a les escoles d'educació primària de Premià de Mar, d´on sortiran escollits els consellers i conselleres que representaran als nens i nenes de cadascuna de les escoles del municipi al Consell d´Infants. Els consellers seran els encarregats d'elevar propostes als Plenaris del Consell d'Infants.

El Consell d´Infants és un nou òrgan de participació que permetrà que els nois i noies es puguin expressar, donar la seva opinió i contribuir a cercar solucions sobre aquells aspectes que formen part de la seva vida quotidiana i de l´entorn on viuen.

El Consell d´Infants estarà format per representants de totes les escoles del municipi i infants de 5è i 6è de primària, que treballaran durant dos cursos en un projecte comú. També en formaran part, per part de l´Ajuntament, un representant i dos dinamitzadors.

El Consell tindrà el seu propi plenari, que es reunirà un cop al mes i que, entre d´altres funcions, s´encarregarà d´establir les normes internes de funcionament de l´òrgan; recollir les necessitats i demandes que fan els infants des de les escoles i proposar iniciatives a l´Ajuntament; promoure projectes per al desenvolupament que siguin d´interès especial; i debatre temes proposats per les escoles o per l´Ajuntament.

L'objectiu del projecte és educar els infants en el joc democràtic i en els valors en què es fonamenta, com ara respecte, solidaritat, tolerància, igualtat de gènere o acceptació de la diversitat. Alhora, es fa un pas endavant per augmentar les competències dels infants a l´hora d´assolir més compromís i responsabilitat amb el seu municipi, ja que a través d'aquest consell es vol aconseguir  que els infants visquin a Premià de Mar sent-ne part activa, desenvolupant la capacitat crítica i fent sentir la seva veu.

^