Moratòria dels contractes de lloguer i microcrèdits
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Ajuts COVID19
 
  • Tipus Crèdit
    Atorgat perInstitut de Crèdit Oficial
    DescripcióArran de la crisi del coronavirus el govern de l'Estat ha pres una sèrie de mesures per donar suport a les persones que viuen de lloguer.

    Els contractes de lloguer han quedat prorrogats automàticament per sis mesos i s'han suspès els desnonaments fins a sis mesos després de la finalització de l'estat d'alarma.

    A través de l'Institut de Crèdit Oficial s'ha posat en marxa un sistema de microcrèdits avalats 100% per l'Estat (sense comissions ni interessos) perquè totes les persones en situació de vulnerabilitat puguin fer front al pagament del lloguer del seu habitatge habitual. A qui va adreçat A les persones que viuen de lloguer i que reuneixin els requisits per ser considerades persones en risc de vulnerabilitat. És a dir, totes les persones que a causa de la crisi de la COVID-19 hagin passat a estar en situació d'atur, els treballadors afectats per un ERTO, les persones afectades per reduccions de jornada per a cures i els autònoms que hagin vist reduïts els seus ingressos.
    Requisits

    Caldrà acreditar que en el mes anterior a la petició d'aquesta consideració els ingressos de tots els membres de la unitat familiar no assolien el triple de l'IPREM (que actualment es troba en els 537,84 € mensuals), incrementat per fills o persones dependents a càrrec.També es contemplarà el supòsit que la renda de lloguer més despeses comunes superi el 35% dels ingressos nets de la llar.

    Els beneficiaris podran retornar el crèdit en el termini de 6 anys, ampliables fins a 10, si tenen dificultats.
    Com demanar-lo A través de la pròpia entitat bancària, presentant tota la documentació requerida. 

    Més informació Més informació al següent enllaç (pàgines 7 a 10). 

    Admininistració responsable Govern central

^