Treball, comerç, consum
Portada Treball, Comerç, Consum i Ocupació Promoció de la Ciutat
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Promoció de la Ciutat
El Premià obert al mar

Premià de Mar manté des dels seus origens una intensa relació amb l'àmbit marí. La llegenda explica que va ser un pescador, Cristòfol, qui va aixecar la primera barraca arran de costa, posant la llavor del que avui és Premià de Mar. Aquest vincle entre terra i mar és present en tots el racons del municipi, des de les cases de cós, una mostra de l'arquitectura tradicional de Premià de Mar, fins a esdeveniments de l'agenda local, com la Festa Major que, cada juliol, escenifica la invasió pirata. Durant uns dies, mentre els corsaris dominen els carrer de Premià, la festa i la disbauxa són la nota predominant.

.

Un passeig pel patrimoni històric i cultural

Qui s'estimi més una visita pausada, pot fer una passejada entre els diferents punts que conformen el patrimoni històric cultural de Premià de Mar. Un seguit d'immobles, que ajuden a fer-se una idea de quina ha estat l'evolució del municipi al llarg dels segles. Així doncs, es pot començar la visita per les restes Romanes de Can Ferrerons, (datada al segle I a.C. i encara en periode de musealització) per tot seguit fer un salt en el temps i traslladar-se fins a una de les  joies de l'arquitectura industrial, La Lió, la primera fàbrica a tot l'estat en implantar l'estampat a la lionesa. Per conéixer a fons la història de l'estampació textil, el millor però és acostar-se fins al Museu de l'Estampació, situat al recinte de la Fàbrica del Gas.

.

Pol comercial i cultural

Premià de Mar és un dels principals pols d'atracció comercial del Baix Maresme. Fins a 500 botigues es reparteixen en eixos comercials com la Gran Via, Jacint Verdaguer o el carrer de la Mercè, on s'hi pot trobar de tot i per a tot. Aquesta vocació comercial es posa més de relleu diurant la celebració de jornades i fires com la Shopping Night i el Christmas Shopping Day, que omplen els carrers i places d'activitats per a tots els gustos. Després de les compres, es pot completar la jornada amb una visita al Centre l'Amistat o al Patronat Cultural, on s'hi exhibeix cinema i teatre de qualitat.

.

+informació:

RESPONSABLES

Polític

Rafa Navarro (turisme)

Assessora àrea:

Carme Bastida

+ INFORMACIÓ

Adreça: Joan XXIII, 2 (antiga fàbrica del Gas)
Telèfon: 93 741 74 01 ext. 2000
Correu-e: promocio@premiademar.cat
Horari d'atenció: dl a dv de 9:00 h. A 14 h.

Bústia ciutadana

Destaquem:
 
Temps de pèsols

Per primera vegada des que se celebra l'esdeveniment, dos restaurants i una botiga d'alimentació de Premià de Mar participen a les jornades gastronòmiques Temps de Pèsols.Més informació...

El Centre Cívic del carrer de l'Esperança
El Museu de l'Estampació, l'OAC de l'Ajuntament, el Centre Cívic, la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras i la capitania del port són els cinc nous Punts d'Informació Turística amb què compta Premià de Mar.Més informació...
×  
Museu Romà de Premià de Mar Museu Romà de Premià de Mar
 
^