Cultura i festes
Portada Cultura i Festes Projectes Educatius Culturals
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Projectes Educatius Culturals

L'Ajuntament de Premià de Mar incorpora una dimensió educativa en els seus projectes, a fi de garantir una major aproximació i democratització del fet cultural i artístic. Mitjançant els projectes educatius culturals es vol potenciar l'acompanyament, la descoberta, i la creació de vivències que facilitin un aprenentatge lúdic i intuïtiu del món cultural.

.

Anem al teatre

Anem al TeatreL'Ajuntament de Premià de Mar col·labora amb la Diputació de Barcelona en el programa Anem al teatre, que ofereix, en horari escolar, espectacles de teatre, música i dansa per als alumnes d'educació infantil i primària.

Entre els objectius del programa estan la creació de nous públics de teatre, música i dansa i l'educació de la sensibilitat artística. Articular programacions artístiques de qualitat, adequades a cada nivell educatiu. Garantir la igualtat d'oportunitats d'accés dels alumnes a l'oferta artística i afavorir la coneixença i identificació de l'espai escènic del municipi (l'Espai l'Amistat).

La programació artística destaca per la qualitat, la idoneïtat pedagògica de les obres i la professionalitat de les companyies.

A Premià de Mar s'oferta un espectacle per a cada nivell educatiu de la primària, que representa un total de 1.486 alumnes. D'altra banda, es limita l'aforament de les sessions per tal que l'espectacle pugui ser gaudit en condicions òptimes.

Per a més informació contacta a: cultura@premiademar.cat | Formulari de contacte: Cultura

Programació Anem al Teatre 2013-2014

Programació Anem al Teatre 2013-2014

Fitxer: programacio_Anem_al_Teatre__2013_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 208.89 kB

.

Teatre en anglès

Teatre en AnglèsL'Ajuntament de Premià de Mar organitza representacions d'obres de teatre en llengua anglesa a l'Espai l'Amistat, especialment pensades per als alumnes del cicle mitjà i superior de primària que estudien l'anglès com a llengua estrangera.

L'objectiu principal és potenciar la motivació en el procés d'aprenentatge de l'anglès mitjançant una activitat cultural com és una representació teatral en anglès, poder practicar un vocabulari i la comprensió oral durant les representacions.

Les representacions són a càrrec d'una companyia professional que presenta les seves pròpies obres de teatre, adaptades a l'edat i el nivell d'anglès dels alumnes, tant pel que fa a l'estil i al temari com a la pedagogia. Oferint un teatre pedagògic en anglès «fet a mida», amb obres divertides, interactives i estimulants.

Els actors i actrius són tots professionals de parla anglesa, preparats per adaptar-se i introduir variacions en les representacions segons quina sigui la reacció del públic.

Per a més informació contacta a: cultura@premiademar.cat | Formulari de contacte: Cultura

Programació Teatre en anglès 2013-2014

Programació Teatre en anglès 2013-2014

Fitxer: programacioTeatre_en__angles_2013_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 167.68 kB

.

Cicle d'espectacles musicals per a escolars

Cicle d'espectacles 2014-2015La Coral l'Amistat conjuntament amb l'Ajuntament de Premià de Mar ofereix als alumnes dels 6 als 18 anys uns espectacles musicals pels cursos de 1r, 3r, 5è de primària, 1r i 3r d'ESO i 1r de batxillerat, a la sala gran de l'Espai l'Amistat.

Les activitats musicals seleccionades són a càrrec de companyies professionals, elaborades amb guions i repertoris que segueixen uns criteris pedagògics i musicals.

Els objectius principals d'aquest cicle d'espectables són despertar la sensibilitat i el gust per la música en directe, aprendre a escolar-la, reconèixer els instruments que intervenen a l'espectacle, valorar el silenci, i fer participar els alumnes per tal de despertar la seva curiositat i emocions musicals.

Per a més informació contacta a: cultura@premiademar.cat | Formulari de contacte: Cultura

.

Activitats educatives a la Biblioteca

BibliotecaDes de la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras es desenvolupen accions de dinamització per potenciar el foment de la lectura.

Per al públic infantil i juvenil cada mes s'organitza l'hora del conte, i les visites escolars.

També es realitzen activitats de promoció de la lectura adreçades al públic adult, entre les més destacades: el club de lectura, tallers d'escriptura, lectura en veu alta, exposicions...

La biblioteca es troba al servei de la comunitat educativa, i per aquesta raó disposa d'un catàleg de serveis que compleixen diferents objectius i que estan destinats a satisfer necessitats tant del professorat, com dels alumnes. En concret: visites escolars a la Biblioteca, carnet d'Entitat per l'escola, Maleta viatgera i seleccions temàtiques.

Per a més informació consulteu al web de la biblioteca

.

Activitats educatives al Museu

Activitats educatives al MuseuL'Obrador del Museu de l'Estampació de Premià de Mar va endegar la seva activitat l'any 2006, amb els tallers didàctics de l'obrador, adreçats tant a escolars, estudiants, famílies com a grups d'adults. A partir de 2013 s'han iniciat els tallers familiars de cada segon diumenge de mes, adreçats a tots els públics.

Els tallers que imparteix el museu tenen com objectiu principal esdevenir un espai formatiu tant d'interès didàctic com creatiu.

Mitjançant una activitat pràctica es pretén aproximar als nens, adolescents i adults, a la realitat del món artesanal, industrial tèxtil, així com dels temes científics que se'n deriven.

A banda dels tallers habituals que ofereix l'Obrador durant tot el curs escolar i dels tallers familiars de cada segon diumenge de mes, al llarg de l'any es realitzen diverses jornades de portes obertes en cap de setmana i es fan tallers a la Plaça del Museu, com en el Dia Internacional dels Museus i la setmana de la Ciència.

També es realitzen conferències, actes de presentació i visites guiades.

Per a més informació consulteu el web del museu

 
 
 
 
^