Cultura i festes
Portada Cultura i Festes Projectes Educatius Culturals
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Projectes Educatius Culturals

L´Ajuntament de Premià de Mar incorpora una dimensió educativa en els seus projectes, a fi de garantir una major aproximació i democratització del fet cultural i artístic. Mitjançant els projectes educatius culturals es vol potenciar l´acompanyament, la descoberta, i la creació de vivències que facilitin un aprenentatge lúdic i intuïtiu del món cultural.

.

Anem al teatre

Anem al TeatreL´Ajuntament de Premià de Mar col·labora amb la Diputació de Barcelona en el programa Anem al teatre, que ofereix, en horari escolar, espectacles de teatre, música i dansa per als alumnes d´educació infantil i primària.

Entre els objectius del programa estan la creació de nous públics de teatre, música i dansa i l´educació de la sensibilitat artística. Articular programacions artístiques de qualitat, adequades a cada nivell educatiu. Garantir la igualtat d´oportunitats d´accés dels alumnes a l´oferta artística i afavorir la coneixença i identificació de l´espai escènic del municipi (l´Espai l´Amistat).

La programació artística destaca per la qualitat, la idoneïtat pedagògica de les obres i la professionalitat de les companyies.

A Premià de Mar s´oferta un espectacle per a cada nivell educatiu de la primària, que representa un total de 1.486 alumnes. D´altra banda, es limita l´aforament de les sessions per tal que l´espectacle pugui ser gaudit en condicions òptimes.

Per a més informació contacta a: cultura@premiademar.cat | Formulari de contacte: Cultura

Programació Anem al Teatre 2013-2014

Programació Anem al Teatre 2013-2014

Fitxer: programacio_Anem_al_Teatre__2013_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 208,89 kB

.

Teatre en anglès

Teatre en AnglèsL´Ajuntament de Premià de Mar organitza representacions d'obres de teatre en llengua anglesa a l´Espai l´Amistat, especialment pensades per als alumnes del cicle mitjà i superior de primària que estudien l'anglès com a llengua estrangera.

L´objectiu principal és potenciar la motivació en el procés d´aprenentatge de l´anglès mitjançant una activitat cultural com és una representació teatral en anglès, poder practicar un vocabulari i la comprensió oral durant les representacions.

Les representacions són a càrrec d´una companyia professional que presenta les seves pròpies obres de teatre, adaptades a l'edat i el nivell d'anglès dels alumnes, tant pel que fa a l'estil i al temari com a la pedagogia. Oferint un teatre pedagògic en anglès «fet a mida», amb obres divertides, interactives i estimulants.

Els actors i actrius són tots professionals de parla anglesa, preparats per adaptar-se i introduir variacions en les representacions segons quina sigui la reacció del públic.

Per a més informació contacta a: cultura@premiademar.cat | Formulari de contacte: Cultura

Programació Teatre en anglès 2013-2014

Programació Teatre en anglès 2013-2014

Fitxer: programacioTeatre_en__angles_2013_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 167,68 kB

.

Cicle d´espectacles musicals per a escolars

Cicle d'espectacles 2014-2015La Coral l´Amistat conjuntament amb l´Ajuntament de Premià de Mar ofereix als alumnes dels 6 als 18 anys uns espectacles musicals pels cursos de 1r, 3r, 5è de primària, 1r i 3r d´ESO i 1r de batxillerat, a la sala gran de l´Espai l´Amistat.

Les activitats musicals seleccionades són a càrrec de companyies professionals, elaborades amb guions i repertoris que segueixen uns criteris pedagògics i musicals.

Els objectius principals d´aquest cicle d´espectables són despertar la sensibilitat i el gust per la música en directe, aprendre a escolar-la, reconèixer els instruments que intervenen a l´espectacle, valorar el silenci, i fer participar els alumnes per tal de despertar la seva curiositat i emocions musicals.

Per a més informació contacta a: cultura@premiademar.cat | Formulari de contacte: Cultura

.

Coneix Premià amb un conte

Coneix Premià amb un conteAquest projecte sorgeix des de la regidoria de Cultura amb l´objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural i tradicional de Premià de Mar, donant l´oportunitat a les escoles de fer un seguit de visites lúdico-culturals que els ajudi a conèixer la història i les tradicions del municipi, els llocs històrics, les nostres llegendes, aprendre a cercar informació i treballar en grup. Per tal de poder treballar tota la primària i fer dinàmiques el projecte s´ajusta al currículum escolar i proposa tres línies diferenciades per a cada cicle:

  • Cicle Inicial el conte de Moros a la Costa
  • Cicle Mitjà el conte d´Onades i Flors
  • Cicle Superior el conte de Secret, secret, l´Horta Farrerons té un secret!

Per a més informació contacta a: cultura@premiademar.cat | Formulari de contacte: Cultura

.

Activitats educatives a la Biblioteca

Activitats educatives a la BibliotecaDes de la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras es desenvolupen accions de dinamització per potenciar el foment de la lectura.

Per al públic infantil i juvenil cada mes s´organitza l´hora del conte, i les visites escolars.

També es realitzen activitats de promoció de la lectura adreçades al públic adult, entre les més destacades: el club de lectura, tallers d´escriptura, lectura en veu alta, exposicions...

La biblioteca es troba al servei de la comunitat educativa, i per aquesta raó disposa d'un catàleg de serveis que compleixen diferents objectius i que estan destinats a satisfer necessitats tant del professorat, com dels alumnes. En concret: visites escolars a la Biblioteca, carnet d´Entitat per l´escola, Maleta viatgera i seleccions temàtiques.

Per a més informació consulteu al web de la biblioteca

.

Activitats educatives al Museu

Activitats educatives al MuseuL´Obrador del Museu de l´Estampació de Premià de Mar va endegar la seva activitat l´any 2006, amb els tallers didàctics de l´obrador, adreçats tant a escolars, estudiants, famílies com a grups d'adults. A partir de 2013 s´han iniciat els tallers familiars de cada segon diumenge de mes, adreçats a tots els públics.

Els tallers que imparteix el museu tenen com objectiu principal esdevenir un espai formatiu tant d´interès didàctic com creatiu.

Mitjançant una activitat pràctica es pretén aproximar als nens, adolescents i adults, a la realitat del món artesanal, industrial tèxtil, així com dels temes científics que se´n deriven.

A banda dels tallers habituals que ofereix l'Obrador durant tot el curs escolar i dels tallers familiars de cada segon diumenge de mes, al llarg de l´any es realitzen diverses jornades de portes obertes en cap de setmana i es fan tallers a la Plaça del Museu, com en el Dia Internacional dels Museus i la setmana de la Ciència.

També es realitzen conferències, actes de presentació i visites guiades.

Per a més informació consulteu el web del museu

Destaquem:
 
Llibres del projecte Viu llibre.
Sota el nom de Viu llibre, l´Ajuntament reprèn aquest 2019 les activitats de foment de la lectura entre nens i joves que es van encetar el 2017.Més informació...
 
^