Proposta Persones 5
46. Creació d'un grup de suport a les sortides de lleure de joves i adults amb discapacitat intel·lectual.
Imprimir
Propostes pressupost participatiu 2018
 
  • Als joves i adults amb discapacitat intel·lectual de Premià de Mar també els agrada passar-s'ho bé: anar al cinema, a la discoteca, d'excursió o, senzillament, quedar un diumenge al matí per fer l'aperitiu en algun lloc del poble.

    Ells, però, ho tenen més difícil que la resta del jovent premianenc. Per què? Perquè no tenen l'autonomia necessària com per agafar un tren o un autobús i anar a Mataró on la Sala Clap organitza, cada mes, un desconcert, per exemple. També perquè necessiten suport en alguns temes, com pot ser l'aspecte monetari o senzillament alguns tenen la mobilitat reduïda i els cal sempre un acompanyant.

    Però cap d'aquestes qüestions els impedeix gaudir de la música, dels espectacles, de la companyia dels amics, de les ganes de conèixer coses noves. Alguns ja ho fan, però sempre acompanyats pels pares i arriba un moment que fins i tot així es fa difícil, per l'edat dels pares, els interessos no comuns...

    A més, us imagineu anar a la discoteca amb la mare asseguda mirant com balleu? La nostra proposta és que s'organitzi un grup de lleure per a joves, a partir de 16 anys, i adults amb el suport humà i material que necessitin per a dur a terme activitats lúdiques que siguin del seu interès. No parlem d'un esplai, sinó més aviat d'ajudar-los a organitzar una sortida al mes, per exemple, dins o fora de la població, depenent de les ofertes de la comarca.

    Els destinataris hi són, viuen a Premià, us els creueu moltes vegades pel carrer. Alguns són, a les vuit del matí, a la parada del bus de la Gran Via, cantonada carretera, esperant l'autocar que els porta als tallers de la Fundació Maresme. I molts altres, que potser no sabeu que són veïns nostres perquè ningú els ha preguntat mai "On t'agradaria anar? Vinga, que t'hi acompanyo!"

    .

  • ►18.000€

^