El ple aprova les denominacions oficials de diversos espais públics
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
20 MAIG 2019

El ple municipal del mes de maig va aprovar els noms de diversos espais públics, a proposta de la Comissió de Nomenclàtor. Es tracta de 16 espais, alguns dels quals no tenien denominació oficial fins ara, mentre que a d'altres se'ls canvia el nom. Són els següents:

Carrer del Rosselló: carrer del barri de Santa Maria que es troba entre el torrent de Santa Anna i el torrent de la Font Sana. Ara, el tram de carrer que continua fins a la carretera de Vilassar de Dalt rebrà el mateix nom per donar coherència al nomenclàtor.

Pla de la Flama del Canigó: espai que hi ha entre l'escola de La Salle i la Gran Via de Lluís Companys, habitualment utilitzat com a aparcament de vehicles, i on cada any s'encén la foguera de Sant Joan amb la flama provinent del Canigó.

Carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia: carrer que hi ha al costat de l'Institut Premià de Mar, que arriba al camí de Can França des del carrer de Rafael Casanova.

Passatge de l'Escoltisme: passatge que va del carrer de la Plaça al passatge de Domènech i Montaner passant per darrere de l'antiga masia de Can Salamó, on aviat tindrà la seu l'Agrupament Escolta Amon Ra.

Gran Via de Neus Català: nou tram de la Gran Via que uneix els torrents Castells i Malet, al sector de ponent de Premià de Mar.

Plaça d'Agustina Fontanills: plaça que hi ha entre els carrers de Batista i Roca i el d'Enric Granados.

Parc de Myriam Peix: espai públic sense denominació que es troba a la cantonada de la Gran Via de Lluís Companys amb el torrent de la Font Sana.

Carrer de Maria Tió: carrer que s'ubicarà a la nova zona de ponent quan s'urbanitzi l'espai.

Carrer de Maria Ramoneda: carrer ja existent a la nova zona de ponent.

Finalment, els set noms de carrers restants fan referència a altres tants noms d'antigues partides, que era una forma d'identificar terrenys no habitats que hi havia dins del terme municipal.

Carrer de la partida de Solijà: carrer ja existent el sector de Ponent que enllaça el Camí del Mig amb la Gran Via de Neus Català.

Carrer de la partida de Clapers: carrer que se situarà al nord-est de l'anterior, a l'altra banda del torrent Malet, quan s'urbanitzi el sector de Ponent.

Plaça de la partida de Codines: rotonda, actualment sense nom, que reparteix el trànsit dels carrers de Rafael Casanova, Batlles i Terra Alta.

Parc de la partida de les Travesseres: parc ubicat a l'est de la plaça del Doctor Ferran.

Passatge de la partida de les Barraques: pas existent que va del carrer d'Enric Borràs a la carretera Nacional II.

Placeta de la partida de Pi i Trullàs: petit racó amb arbrat i bancs que hi ha al carrer de la Mercè, cantonada amb el carrer de Ramon Llull, just al davant de l'escola Sant Cristòfol.

Passatge de la partida de Botiges: trencall sense nom ni numeració que fa a mà esquerra el carrer de Pompeu Fabra abans d'arribar a la carretera de Vilassar de Dalt.

Els nous noms es van aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals.

^