Novetats en el Bo Social ElŔctric
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
03 GENER 2023

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) informa que han crescut les possibilitats d'obtenir el Bo Social Elèctric, amb descomptes en la factura de la llum. Una modificació de l'actual legislació ha creat un nou Bo Social del 40% de descompte per a les famílies que disposen d'ingressos baixos i que es troben particularment afectades per la crisi energètica. Les condicions d'aquestes famílies per optar a aquest Bo són:

  • Viure sol/a i que la renda anual estigui entre els 12.159,42 i els 16.212,56 €. En cas de trobar-se per sota de la primera quantitat, es pot optar a un altre Bo Social amb més descomptes.
  • Viure amb més d'una persona (cònjuge, fills...). En aquest cas, el límit d'ingressos de la unitat de convivència augmentarà per sobre dels abans esmentats 12.159,42 € en 2.431,88 € anuals per cada membre addicional al titular del contracte que sigui major d'edat, i en 4.053,14 € anuals per cada membre menor d'edat.

A més, el límit d'ingressos augmentarà en altres 4.053,14 € anuals si algun membre de la unitat familiar té discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, acredita la situació de violència de gènere o és víctima de terrorisme.

D'altra banda, es mantenen les condicions per aconseguir el Bo Social per a persones consumidores vulnerables i vulnerables severes. En aquests casos, de forma excepcional, amb efectes des del 19 d'octubre i fins al 31 de desembre de 2023, els descomptes del Bo Social aplicables a aquestes persones augmenten. Així, el Bo Social Elèctric per a persones vulnerables augmenta amb descomptes del 65% (abans era del 60%), i del 80% per a consumidors vulnerables severs (abans era del 70%).

Per demanar el bo social cal contactar amb la companyia subministradora d'electricitat.

Des de l'OMIC es poden tramitar, de forma gratuïta, consultes, queixes o reclamacions i, en determinats casos, poden ser remeses als organismes competents, per tal que puguin seguir el seu curs. Des d'aquest servei també es poden promoure altres tipus d'accions en relació amb la defensa dels drets del consumidor. Cal demanar cita prèvia a través del web municipal o bé trucant al 93 741 74 00.

^