La nova plaša dels Pa´sos Catalans s'obrirÓ a partir d'aquesta tarda
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
09 SETEMBRE 2011

Diumenge es farà una jornada de portes obertes a l'aparcament soterrat, que s'obrirà la setmana vinent

Al llarg d'aquest tarda/vespre , la nova plaça dels Països Catalans quedarà oberta a tothom. El nou espai s'ha construït procurant una integració total amb els carrers del seu entorn, molt especialment amb els carrers del Nord, Joan Prim i el tram del c/Unió que correspon a la plaça, que a partir d'avui són de prioritat invertida (els vianants tindran prioritat envers els vehicles). Hi ha una zona de grades amb el mateix aforament que hi havia anteriorment, amb un espai destinat a espectacles i activitats, una zona de jocs infantils  i una altra amb taules de ping-pong i  pista de petanca. 

A banda, hi ha jardineres  i s'ha plantat arbrat per crear espais d'ombra i tres àmbits diferents dedicats al repòs i la socialització: l'un obert sobre la zona d'espectacles, amb ombra; un segon que ocupa una zona central i està basat en diferents nuclis de mobiliari urbà; i un tercer que es troba en la part inferior de la plaça, a tocar del carrer Unió.. Finalment, la vorera de la Gran Via compta amb un eix de vegetació i ombra, pensat perquè funcioni com a filtre entre la plaça i el soroll del carrer.

Diumenge, jornada de portes obertes a l'aparcament

Les obres d'enderrocament de l'antiga plaça van començar a l'estiu del 2010 amb motiu de la construcció d'un aparcament soterrat, que quedarà obert al públic  la setmana vinent. El nou espai té una capacitat per a 378 vehicles, dels quals  159 són  de concessió administrativa en terminis que poden ser de 20 o 40 anys. La resta  estaran disponibles en règim de rotació. Aquest diumenge, dia 11, de 9 a 14 hores, es farà una jornada de portes ofertes a l'aparcament.

Plaça Països Catalans construïda2

Foto 2

Plaça Països Catalans construïda3

Plaça Països Catalans construïda4

Plaça Països Catalans construïda5

^