El primer corredor biològic de Premià de Mar, en marxa
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
10 MARÇ 2016

La regidoria de Medi Ambient ha començat els treballs per a la creació del que serà el primer corredor biològic de Premià de Mar. El projecte,  pioner a la comarca, farà possible que el municipi pugui gaudir d´un circuit format per zones verdes naturalitzades i petits ecosistemes que enllaçarà diverses places i carrers.

Els primers treballs han començat a la plaça de l´Ajuntament i els carrers que l´envolten i un cop finalitzats avançaran cap a la plaça dels Països Catalans i la pineda de la plaça de l´Esperanto, de manera que el corredor anirà creixent.  

Al llarg del corredor s´hi crearan jardins naturals adaptats al canvi climàtic pensats per afavorir la biodiversitat, de manera que les places actuaran com a pulmons i els carrers dels voltants com a vies de connexió. En aquest sentit, en comptes de flor de temporada, que necessita molta aigua, s´hi plantaran plantes amb diferents èpoques de floració al llarg de l´any. Alhora, es crearan petits ecosistemes amb caixes de nius d´ocells (mallerengues, pit roig, rats penats, orenetes...) i insectes com ara la marieta, que té una funció important en l´equilibri de malalties i paràsits de les plantes. Cada un dels pulmons comptarà amb un panell amb informació i descripció de l´ecosistema.

L´objectiu d´aquesta iniciativa és la naturalització de les zones verdes, sense oblidar els beneficis que aquests corredors poden tenir de cara a l´educació en matèria ambiental i la salut pública.

La primera fase d´aquest primer corredor biològic es preveu que finalitzarà abans d´un any.

Corredor biològic 1

Corredor biològic 2

Corredor biològic 3

Corredor biològic 4

^