Aprovades les ordenances fiscals per al 2019
La contenció fiscal es mantindrà durant el pròxim any
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
26 OCTUBRE 2018

El ple d'octubre va aprovar la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per a l'exercici 2019, que no presenten variacions substancials respecte a l'any anterior i que, per tant, mantenen la contenció fiscal a Premià de Mar. En aquest sentit, a la taxa més important que és l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) se li aplica la correcció que se li fa cada any per compensar l'increment percentual del valor cadastral, així com també la variació corresponent a l'IPC.

Una altra variació aprovada al Ple va ser la de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, les plusvàlues. La modificació s'ha fet per adaptar l'impost a la sentència del Tribunal Constitucional que diu que no es procedirà al pagament d'aquest import en el cas que s'acrediti la inexistència d'increment del valor de l'immoble en el moment de la seva venda, tret que l'administració pugui demostrar que aquest increment s'ha produït.

Els preus públics de 2019 presenten també l'actualització del mòdul bàsic en l'ordenança sobre Construccions, instal·lacions i obres, en el sentit que s'actualitza el cost del mòdul bàsic en 492 € per m², segons la quantitat que ha fixat el Col·legi d'Arquitectes. Aquesta ordenança fa referència a obres com modificacions de banys, cuines, etc. que tributen pel preu fix que marca el Col·legi d'Arquitectes, independentment del seu cost.

També s'ha afegit un nou concepte en la Taxa per l'ocupació de terrenys d'ús públic amb mercaderies, materials de construcció, runes, tanques, etc. que es descriu com a 'Altres tipus d'ocupació que suposin talls de trànsit'. Els preus d'aquest concepte tindran els mateixos preus i base imposable que els conceptes "altres tipus d'ocupació", però la quota s'aplicarà per dies i sense mínims, i no per setmanes i amb un mínim d'una setmana, com es feia fins ara.

Finalment, altres modificacions d'ordenances aprovades en el ple són per les reserves d'estacionament a la via pública, que vindran regulades a partir d'ara per l'ordenança de guals i reserves, i també s'actualitza l'annex de la categoria de carrers per calcular les taxes d'ocupació de la via publica, de manera que la fira de Festa Major passi a liquidar cada any en funció de la categoria del carrer on realitzi l'ocupació, deixant de fer-ho a la categoria especial, la que més tributa, com venia fent fins ara.

Les ordenances fiscals per a l´exercici 2019 es van aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, del PSC i del PP, els contraris de Crida Premianenca i ICV-EUiA-E, i les abstencions de Cs i ERC.    

.

Anunci
 • Aprovació provisional modificació ordenances fiscals 2019

  Aprovació provisional modificació ordenances fiscals 2019

  CATCert certifica que en data 26-10-2018 10:05:49 va segellar el contingut d'aquest fitxer i des de llavors no ha estat modificat.

  Format: Acrobat-PDF
  Pàgines: 1
  Mida: 91,16 kB

  Publicació Butlletí Oficial de la Provincia de data 26/10/2018
  Termini exposició al públic: 11/12/2018

Més informació...
^