Un c˛mic per fomentar el civisme i la convivŔncia ciutadana
La publicaciˇ compta amb la participaciˇ de representants del Consell d'Infants
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
13 NOVEMBRE 2018

Aquesta setmana es comenšarÓ a repartir per les llars de la vila el c˛mic PremiÓ de Mar amb el civisme i la convivŔncia. L'obra, encarregada per l'Ajuntament, tÚ per objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importÓncia del respecte a l'entorn i presenta en 16 pÓgines les actituds correctes i incorrectes en aquesta matŔria. Els dibuixos representen, a indrets reconeixibles de la geografia de PremiÓ de Mar, gestos com llenšar els papers a les papereres, fer ˙s de les cartelleres o de la deixalleria, respectar els ciutadans i l'entorn, jugar als espais adequats o respectar el descans dels ve´ns. A aquestes actituds es contraposen altres de negatives com l'abandˇ de voluminosos al carrer, no recollir les femtes dels gossos, fer pintades a les parets, o fer malbÚ el mobiliari urbÓ, entre d'altres.

El c˛mic recull tambÚ informacions d'interŔs, com el telŔfon i l'adreša de la deixalleria o de la Policia Local, el telŔfon d'atenciˇ 24 hores contra la violŔncia masclista, el cost que tÚ per al municipi un banc o una paperera, o que l'incompliment de les normes que recull l'Ordenanša de Civisme i ConvivŔncia Ciutadana, aprovada en el ple del passat abril, pot implicar sancions que arriben als 3.000 €.

Participaciˇ del Consell d'Infants

A banda de les ilĚlustracions, obra del dibuixant premianenc Rafa Vargas-Machuca Rico, el c˛mic inclou dibuixos fets per representants del Consell d'Infants de PremiÓ de Mar en els quals representen la seva visiˇ sobre l'incivisme contraposat a la forma correcta de fer les coses.

El c˛mic PremiÓ de Mar amb el civisme i la convivŔncia, ha estat finanšat en la seva totalitat per l'empresa concessionÓria del servei de neteja i recollida d'escombraries Ferrovial (antiga Cespa) en el marc del contracte vigent que especifica que una part del pressupost s'ha de destinar a accions de foment del civisme. La publicaciˇ ve a afegir-se a la campanya en forma de vÝdeo que es va fer aquest estiu per fomentar el bon ˙s dels espais p˙blics comptant amb la participaciˇ dels locutors d'esports premianencs LluÝs Izquierdo i Miquel Agut.

Portada del c˛mic PremiÓ de Mar amb el civisme i la convivŔncia

^