L'OMIC alerta sobre alguns webs de compres per internet
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
29 ABRIL 2019

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) ha alertat sobre el fet que les compres per internet poden no resultar tan beneficioses pel comprador com es pot pensar a partir dels preus que s'ofereixen. L'OMIC es basa en un estudi de finals de 2018, encarregat per la Comissió Europea, que adverteix sobre la sospita que més del 31% de les pàgines web de venda en internet amb descomptes no ofereixen rebaixes veritables, o no aclareixen prou com han calculat el preu que presenten com a rebaixat. Una altra dada que s'ha donat a conèixer és que al voltant del 60% d'aquests webs presenten irregularitats en matèria de protecció de dades dels consumidors. A més, fins a un 39% dels webs estudiats no informen degudament sobre taxes, costos d'enviament o mètodes de pagament que poden significar un sobrecost en el preu final del producte.

Per protegir els drets dels consumidors, la Comissió Europea s'està plantejant endurir les sancions contra les empreses que duen a terme aquestes pràctiques, ja que les actuals no es consideren prou dissuasives, i elevar-les fins a un màxim de 10 milions d'Euros, o el 4% dels beneficis anuals de l'empresa infractora.

Cal recordar que des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor es poden tramitar, de forma gratuïta, consultes, queixes o reclamacions i, en determinats casos, poden ser remeses als organismes competents, per tal que puguin seguir el seu curs. Des d'aquest servei també es poden promoure altres tipus d'accions en relació a la defensa dels drets del consumidor.

Cal demanar cita prèvia trucant al 93 741 74 00.

^