Mesures per a una Festa Major eco-responsable
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
01 JULIOL 2019

En el marc de la Festa Major que comenšarÓ el pr˛xim 9 de juliol, l'Ajuntament ha impulsat un seguit de mesures encaminades a reduir tant com sigui possible l'˙s d'objectes de plÓstic no reutilitzables.

AixÝ, amb l'objectiu de fomentar la reutilitzaciˇ i el reciclatge, i de promoure entre la ciutadania actituds respectuoses amb l'entorn i el medi ambient, es minimitzarÓ l'˙s de plats, coberts i gots de plÓstic a esdeveniments gastron˛mics com ara el pa amb vi i sucre, la botifarrada i la paella popular. En aquests actes es faran servir safates d'acer inoxidable i els coberts, gots i plats seran de materials procedents de recursos vegetals com la canya de sucre, el bamb˙ o la palla. A causa de la composiciˇ del seu material, aquests objectes es podran llenšar al contenidor de fracciˇ orgÓnica, el de color marrˇ, juntament amb les restes de menjar i els tovallons. TambÚ es disposarÓ de garrafes d'aigua amb dispensadors per reduir el volum d'ampolles de plÓstic.

Una altra mesura prevista per reduir l'acumulaciˇ de plÓstics Ús la distribuciˇ d'un got reutilitzable a les diferents barres que s'instalĚlaran durant la festa. Aquest got es podrÓ obtenir amb el dip˛sit d'un euro que es recuperarÓ retornant-lo al punt de recollida. Aquest punt es trobarÓ a la plaša dels Pa´sos Catalans els dies 9, 10, 11 i 12 a partir de les 00 h, i a la platja de Llevant el dia 13 a partir de la 1 h.

D'altra banda, amb el mateix objectiu de promoure el respecte al medi ambient, enguany es venen bosses de roba a la botiga de la Festa Major.

Aquestes mesures no s’aplicaran nomÚs en l’Ómbit de la Festa Major, sinˇ que tindran continu´tat. La intenciˇ Ús aplicar-les a altres actes que es realitzen al llarg de l’any al municipi per evitar al mÓxim l’˙s de plÓstic no reutilitzable i, a la llarga, reduir les despeses de neteja.

Podeu consultar la programaciˇ i les novetats de la Festa Major 2019 al web de la Festa Major.

Cartell Festa Major eco-responsable

Got Festa Major

^