Mesures per a una Festa Major eco-responsable
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
01 JULIOL 2019

En el marc de la Festa Major que començarà el pròxim 9 de juliol, l'Ajuntament ha impulsat un seguit de mesures encaminades a reduir tant com sigui possible l'ús d'objectes de plàstic no reutilitzables.

Així, amb l'objectiu de fomentar la reutilització i el reciclatge, i de promoure entre la ciutadania actituds respectuoses amb l'entorn i el medi ambient, es minimitzarà l'ús de plats, coberts i gots de plàstic a esdeveniments gastronòmics com ara el pa amb vi i sucre, la botifarrada i la paella popular. En aquests actes es faran servir safates d'acer inoxidable i els coberts, gots i plats seran de materials procedents de recursos vegetals com la canya de sucre, el bambú o la palla. A causa de la composició del seu material, aquests objectes es podran llençar al contenidor de fracció orgànica, el de color marró, juntament amb les restes de menjar i els tovallons. També es disposarà de garrafes d'aigua amb dispensadors per reduir el volum d'ampolles de plàstic.

Una altra mesura prevista per reduir l'acumulació de plàstics és la distribució d'un got reutilitzable a les diferents barres que s'instal·laran durant la festa. Aquest got es podrà obtenir amb el dipòsit d'un euro que es recuperarà retornant-lo al punt de recollida. Aquest punt es trobarà a la plaça dels Països Catalans els dies 9, 10, 11 i 12 a partir de les 00 h, i a la platja de Llevant el dia 13 a partir de la 1 h.

D'altra banda, amb el mateix objectiu de promoure el respecte al medi ambient, enguany es venen bosses de roba a la botiga de la Festa Major.

Aquestes mesures no s’aplicaran només en l’àmbit de la Festa Major, sinó que tindran continuïtat. La intenció és aplicar-les a altres actes que es realitzen al llarg de l’any al municipi per evitar al màxim l’ús de plàstic no reutilitzable i, a la llarga, reduir les despeses de neteja.

Podeu consultar la programació i les novetats de la Festa Major 2019 al web de la Festa Major.

Cartell Festa Major eco-responsable

Got Festa Major

^