Accions davant la presència de mosquits tigre
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
26 SETEMBRE 2019

Les pluges de les darreres setmanes han pogut provocar un increment en la presència de mosquits tigre a la via pública que es pot estendre en el temps més enllà del que és l'habitual.

Des de l'Ajuntament s'han estat realitzant revisions i tractaments específics als embornals dels carrers i a altres indrets on l'acumulació d'aigua pot facilitar la cria i refugi d'aquests insectes i de les seves larves. Els tractaments s’han anat fent des del mes de maig. Pel mesos de setembre i octubre es van preveure tres actuacions més, una de les quals ja es va dur a terme.

En aquests tractaments, els tècnics d'una empresa especialitzada fan servir un producte biològic que evita que les larves arribin a l'estat adult.

A banda d'aquestes accions, hi ha un seguit d'actuacions que es poden emprendre des de les llars per prevenir la proliferació del mosquit tigre. Aquests són alguns d'aquests consells:

• Cal buidar i posar sota cobert tots els objectes i contenidors on es pugui acumular aigua i evitar que s'inundin, per exemple, capgirant-los.

• En el cas d'elements fixos i objectes que no es poden retirar, s'han de revisar atentament com a mínim dues vegades cada setmana i eliminar-ne qualsevol cúmul d'aigua, netejant-los i evitant que es tornin a omplir.

• En el cas dels plats de test, quan no es puguin retirar cal mantenir-los secs.

• En els casos en què es consideri imprescindible tenir alguna mena de recipient amb aigua i a l'exterior, cal que es mantinguin tapats amb una tapa o una tela de mosquitera prima (malla de 2 mm de mida màxima).

• En recipients destapats (per exemple, abeuradors d'animals) cal que l'aigua es renovi dues vegades cada setmana, com a mínim.

• Les canaleres de recol·lecció d'aigua de les teulades s'han de mantenir netes de restes vegetals. Així mateix, s'ha de fer el manteniment dels embornals dels patis.

• Cal evitar els forats i les depressions del terra, i els forats dels arbres on es pugui acumular aigua (dessecant-los o col·locant-hi algun material inert que tapi el forat, com ara sorra, per evitar que hi entri l'aigua).

• En el cas concret de les piscines, cal que l'aigua que continguin no esdevingui un focus de cria de mosquits. Quan estiguin buides, s'han de mantenir del tot eixutes. En el cas de piscines plenes d'aigua, s'han de mantenir en condicions higièniques i sanitàries mitjançant els tractaments de l'aigua adequats per evitar la proliferació de larves de mosquits.

Consells mosquit tigre

^