Les imatges del còmic Premià de Mar amb el civisme i la convivència, exposades al Centre Cívic
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
01 OCTUBRE 2019

En el marc de les accions municipals de foment de les actituds cíviques en els espais públics, aquests dies s'ha instal·lat al Centre Cívic del carrer de l'Esperança 19, una exposició de plafons que recull les imatges del còmic Premià de Mar amb el civisme i la convivència. Es tracta del còmic que va fer per encàrrec de l'Ajuntament el dibuixant premianenc Rafa Vargas-Machuca Rico, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància del respecte a l'entorn, i que es va distribuir entre les llars de la vila el novembre de l'any passat. El còmic va ser finançat completament per l'empresa concessionària del servei de neteja i recollida d'escombraries Ferrovial.

La mostra recull les 16 planes del còmic, en les quals es posen de manifest actituds tant correctes com incorrectes en matèria de civisme, com ara llençar els papers a les papereres, fer ús de les cartelleres o de la deixalleria, respectar els ciutadans i l'entorn, jugar als espais adequats o respectar el descans dels veïns, que succeeixen a indrets reconeixibles de Premià de Mar. L'exposició inclou també els dibuixos que sobre aquesta matèria van fer membres del Consell d'Infants de Premià de Mar.

Cal recordar que, tal com es recull al còmic i a l'exposició, l'incompliment de les normes que recull l'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, aprovada en el ple de l'abril de 2018, pot implicar sancions que arriben als 3.000 €.

^