Reducció en el cànon de la factura de l'aigua a causa de la crisi del coronavirus
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
05 ABRIL 2020

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) informa que, buscant pal·liar les conseqüències de la crisi de la COVI-19 a empreses i famílies, la Generalitat de Catalunya ha aprovat una bonificació del 50% del cànon de l'aigua que es veurà reflectida en la factura de l'aigua dels mesos d'abril i maig.

La bonificació està dirigida a persones físiques que siguin titulars d'un contracte domèstic de subministrament d'aigua, únicament per a l'habitatge on es troben empadronats, o bé que siguin titulars de captació de l'aigua, i que es trobin en les següents situacions:

  1. Pensionistes del sistema de seguretat social no contributiu per jubilació, jubilació per invalidesa i invalidesa.
  2. Perceptors d'una pensió mínima contributiva o SOVI per jubilació o viduïtat que tinguin una edat mínima de 60 anys, que els ingressos mensuals de la unitat familiar no superin en dues vegades el límit fixat per l'IRSC, incrementat en un 30% per cada membre addicional a partir del segon o que siguin perceptors d'una pensió mínima contributiva per incapacitat permanent (que els ingressos mensuals de la unitat familiar no superin en dues vegades el límit fixat per l'IRSC, incrementat en un 30% per cada membre addicional a partir del segon).
  3. Perceptors de prestacions socials de caràcter econòmic per atendre determinades situacions de necessitats bàsiques establertes per la llei 13/2006, del 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic.
  4. Perceptors de fons procedents dels règims a extingir següents: fons d'assistència social (FAS) i fons de la Llei d'integració social dels minusvàlids (LISMI).
  5. Famílies amb tots els membres de la unitat familiar en situació d'atur, sempre que els ingressos totals de la unitat familiar a què pertanyen no superin en dues vegades el límit fixat per l'indicador de renda de suficiència de Catalunya, incrementat en un 30% d'aquest indicador per cada membre addicional a partir del segon.
  6. Destinataris dels fons de la prestació econòmica de la renda mínima d'inserció. Addicionalment, també es consideren beneficiàries de la tarifa social del cànon de l'aigua les persones i unitats familiars que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica o en situació de risc d'exclusió residencial.

L'Agència Catalana de l'Aigua, conjuntament amb la resta d'administracions actuants i els operadors públics i privats dels serveis d'abastament estan treballant per tal que la mesura sigui d'aplicació automàtica i universal, de manera que els usuaris no hagin de fer cap tràmit específic per tal de beneficiar-se'n.

Cal recordar que des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor es poden tramitar, de forma gratuïta, consultes, queixes o reclamacions i, en determinats casos, poden ser remeses als organismes competents, per tal que puguin seguir el seu curs. Des d'aquest servei també es poden promoure altres tipus d'accions en relació amb la defensa dels drets del consumidor.

Hi podeu contactar a través de l'adreça omic@premiademar.cat

^