L'OMIC alerta sobre el sobreendeutament de les targetes revolving
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 FEBRER 2021

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) alerta dels problemes de sobreendeutament que poden derivar-se de l'ús de les targetes de crèdit revolving.

Aquest tipus de crèdit implica una modalitat de pagament ajornat flexible que facilita la seva accessibilitat i la immediatesa en la realització de disposicions del límit. El perill d'aquests crèdits resideix en què l'amortització del capital utilitzat es pot realitzar en un període de temps molt prolongat, la qual cosa suposa el pagament pel consumidor d'una xifra elevada d'interessos a mitjà i a llarg termini, o fins i tot el risc que el deute es prolongui de manera indefinida i que mai es pugui arribar a amortitzar. A aquesta situació, s'han d'afegir les comissions i assegurances vinculades al risc financer adquirit.

Cal observar que actualment el Banc d'Espanya estableix un tipus d'interès màxim per als crèdits revolving del 18% mentre que el tipus dels crèdits personals pot rondar un màxim del 7%, aproximadament.

Val a dir que a principis d'any ha entrat en vigor una ordre ministerial sobre el crèdit revolving, que modifica l'actual regulació i control de la publicitat dels serveis i productes bancaris i també la transparència i protecció del client de serveis bancaris.

L'OMIC de Premià de Mar està rebent cada cop més consultes i reclamacions sobre aquests crèdits via targeta. Des de l'oficina s'ha detectat que molta gent s'està endeutant amb tipus d'interès i productes que no podrà assumir mai o que li costarà més del triple del que li han prestat. També adverteixen que aquests contractes són molt complexos i que fins i tot poden donar-se pràctiques contractuals poc transparents o gairebé abusives.

El personal de l'OMIC recomana a les persones interessades que s'assessorin bé abans de signar per contractar aquest tipus de productes financers, especialment en la situació actual en la qual les conseqüències de la pandèmia han posat moltes famílies en serioses dificultats econòmiques.

Des de l'OMIC es poden tramitar, de forma gratuïta, consultes, queixes o reclamacions i, en determinats casos, poden ser remeses als organismes competents, per tal que puguin seguir el seu curs. Des d'aquest servei també es poden promoure altres tipus d'accions en relació amb la defensa dels drets del consumidor. Cal demanar cita prèvia a través del web municipal o bé trucant al 93 741 74 00.

^