Finalitzat l'inventari del verd urbà
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
18 MAIG 2021

L'Ajuntament ja ha finalitat l'inventari detallat dels elements que formen els espais verds i l'arbrat viari de Premià de Mar. Amb aquest inventari es dona per acabada la primera fase de l'elaboració del Pla director del verd urbà, en el qual s'està treballant amb l'objectiu de definir l'estat del verd urbà de tot el municipi, així com el full de ruta que cal seguir els pròxims anys.

El Pla director del verd urbà és un document que ha de servir per planificar i gestionar la millora de la jardineria pública. Aquesta eina contempla l'estat del conjunt dels espais verds i de l'arbrat, les seves possibilitats i la idoneïtat de les espècies. Alhora, descriu les línies d'actuació que cal seguir per assegurar una millora qualitativa dels espais verds, així com l'eficiència de la seva gestió.

Un cop fet l'inventari, el pas següent serà fer-ne una diagnosi i, posteriorment es podran definir les línies de treball que convé seguir a curt i a mitjà termini. Les fases que contempla el pla director són l'elaboració de l'inventari; la diagnosi de l'estat global del verd urbà; la definició dels criteris de manteniment i de gestió del verd; la definició dels models de verd urbà i d'arbrat que es volen aconseguir; la concreció d'un pla per a la millora i consolidació del verd; i la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'inventari és un document georeferenciat i té en compte els elements que formen part dels jardins, parcs i places, equipaments, i espai viari, entre d'altres, i s'hi recullen les diferents tipologies d'arbres i categories d'arbrat verd urbà. La iniciativa forma part del pla estratègic Smart City de Premià de Mar.

^