Acords del ple municipal del mes de febrer
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
18 FEBRER 2022

El ple municipal ordinari del mes de febrer es va celebrar ahir dimecres a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras. La relació de punts que es van passar a aprovació i la seva corresponent votació van ser les següents:                                                               

Lectura i aprovació acta sessió anterior

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Aprovació Reglament de la Comissió del Nomenclàtor de Premià de MarLa Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Premià de Mar és un òrgan de participació que té el seu origen l'any 2009 en la voluntat del Govern municipal d'establir un mecanisme per dur a terme correctament la competència de la corporació local sobre la denominació de vials, equipaments i espais públics de Premià de Mar. Desprès de dotze anys es detecta que la realitat de la prestació del servei ha evolucionat prou com perquè es faci necessària una reglamentació d'aquesta Comissió. Una formalització de les tasques de la Comissió conferirà a aquest òrgan una major legitimitat davant la ciutadania premianenca.

Aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Aprovació models registre interessos (incompatibilitat-activitats i béns patrimonials-participació en societats)

Amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personal i garantia dels drets digitals i del Decret 8/2021, de 9 de febrer, sobre la transparència i el dret d'accés a la informació pública, que desenvolupà la Llei 19/2014 de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, es procedeix a l'adaptació dels models corresponents a la declaració sobre incompatibilitats i activitats i a la declaració de béns patrimonials i participació en societats que han de complimentar els regidors/es d'acord amb la legislació de règim local.

El Ple municipal ha d'aprovar els models de declaracions per tal d'adaptar-los a la normativa vigent.

Aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Modificació Ordenança fiscal 2.4 Impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana Es proposa al Ple Municipal l'aprovació de la modificació de l'Ordenança fiscal 2.4, per tal d'adaptar-la al Reial decret llei 26/2021, de 8 de novembre, que va entrar en vigor el passat 10 de novembre, mitjançant el qual s'ha adaptat el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes locals a la jurisprudència del Tribunal Constitucional referent a l'impost.

Aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals, a excepció del grup de Cs que es va abstenir.

Aprovació de la pròrroga del Pla Local de Joventut 2018-2021

En data 21 de març de 2018 el Ple Municipal de l'Ajuntament de Premià de Mar va aprovar el Pla Local de Joventut 2018-2021, que recull l'anàlisi de la realitat juvenil del municipi i de les polítiques de joventut i el disseny d'execució del pla local, que defineix els principals objectius i la descripció de les actuacions que es volen realitzar.

Els darrers dos anys de vigència del Pla han coincidit amb la pandèmia de la Covid-19 que ha provocat uns efectes molt específics sobre els i les joves que estan tenint i tindran conseqüències a llarg termini que fins ara no s'havien vist. Per tal de poder elaborar un Pla Local de Joventut que respongui a les necessitats de les persones joves és essencial que aquestes tinguin un paper principal en tot el procés i creiem que hem de poder treballar-hi presencialment.

Per aquests motius es considera oportú iniciar, amb el nou escenari per a les persones joves, una diagnosi que permeti establir les bases per elaborar el nou Pla Local de Joventut. A més, per a la sol·licitud de les subvencions de joventut que atorga la Generalitat de Catalunya i que es vehiculen a través del contracte programa cal que els municipis que no tenen el pla vigent perquè va caducar el desembre de 2021, com és el cas de Premià de Mar, aportin un certificat de prorroga aprovat per l'òrgan que va aprova el Pla, que en aquest cas és el Ple.

Aprovada amb els vots favorables dels grups JxCAT-PDeCAT, PSC-UxP-CP i Cs i les abstencions dels grups d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP.Revisió tarifes servei auto-taxi any 2022

La proposta que es presenta per aprovació del ple municipal és la revisió de les tarifes del servei d'auto-taxi de Premià de Mar per l'any 2022, sol·licitades per l'Associació de Radio-taxi Premià de Mar.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Modificació Reglament Orgànic Municipal(Punt inclòs per urgència) Es passava a aprovació la modificació del Reglament Orgànic Municipal per a incorporar un títol que reguli el vot telemàtic i incloure les modificacions proposades i acceptades per unanimitat en la Comissió d'Estudi celebrada el 2 de febrer de 2022 i que afecten als títols 1 d'Organització institucional i 3 de Personal directiu.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

MOCIONS NO RESOLUTIVES

Moció presentada pel grup municipal PECP de suport a la nova reforma laboral i recuperació dels drets de les treballadores i els treballadors

El grup municipal PECP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

PRIMER.- Instar els Grups polítics del Congrés dels Diputats a donar suport a la nova llei en matèria laboral impulsada en el marc del diàleg social i després de l'acord assolit amb els agents socials i la patronal el passat 23 de desembre.

SEGON.- Instar el Govern de l'Estat a continuar la consolidació del creixement i la creació de l'ocupació estable i de qualitat, amb especial atenció a joves i dones, situant aquest objectiu en el centre de les mesures dels Plans de recuperació, transformació i resiliència.

TERCER.- Instar el Govern de l'Estat a seguir impulsant el diàleg social per aconseguir nous acords en matèria de reducció de la desigualtat amb els agents socials i la resta de forces polítiques amb representació al Congrés dels Diputats.

QUART.- Donar trasllat dels presents acords al President del Govern de l'Estat, al Ministeri de Treball i Economia Social, als sindicats CCOO i UGT als grups polítics del Congrés, Senat, Parlament Europeu i Parlament de Catalunya, a la Federació Española de Municipios y Provincias (FEMP) i a les entitats municipalistes de Catalunya.

Aprovada amb els vots favorables del grups JxCAT-PDeCAT, PSC-UxP-CP i PECP, els contraris dels grups d'ERC-JxP-AM i CP-AMUNT i l'abstenció del grup de Cs.                                        
Moció presentada pel grup municipal CP-AMUNT de suport al diputat Pau Juvillà davant la sentència condemnatòria del TSJC per defensar el dret a la llibertat d'expressió

El grup municipal CP-AMUNT proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

PRIMER. Mostrar tot el suport i solidaritat al diputat Pau Juvillà i a les vora 4000 persones represaliades en els darrers anys arreu dels Països Catalans pel seu compromís independentista i amb les lluites populars.

SEGON. Denunciar la repressió generalitzada de l'Estat espanyol contra els milers de persones empresonades, exiliades i represaliades pel seu compromís social i polític amb la lluita independentista i els moviments populars.

TERCER. Constatar la injustícia de la sentència contra Pau Juvillà que suposa un nou intent d'ingerència de la judicatura contra la sobirania del Parlament deCatalunya, així com una vulneració de drets com a diputat d'en Pau Juvillà, que fou escollit democràticament en les eleccions autonòmiques del passat 14 de febrer de 2021.

QUART. Manifestar el compromís del Ple municipal amb les més de 4000 persones represaliades, la denúncia de la repressió política que practica en aquest i tants altres casos l'Estat espanyol, i amb el dret a l'autodeterminació del poble català.

CINQUÈ. Demanar al Parlament de Catalunya que es mantingui ferm i protegeixi els drets que en Pau Juvillà té com a diputat d'aquesta institució.

SISÈ. Comunicar aquests acords al Parlament de Catalunya.

Aprovada amb els vots favorables del grups JxCAT-PDeCAT, ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP i els contraris dels grups del PSC-UxP-CP i de Cs.  

Moció presentada pel grup municipal CP-AMUNT de suport als infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals a menors provocats per membres de l'església catòlica

El grup municipal CP-AMUNT proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

PRIMER.- Mostrar la màxima solidaritat i tot el suport a les víctimes de pederàstia i pedofília i condemnar qualsevol mena d'abús sexual, especialment els comesos contra infants i adolescents.

SEGON.- Expressar el reconeixement i suport a l'escriptor Alejandro Palomas agraint la seva valentia per denunciar els fets.

TERCER.- Revisar el protocol de prevenció, detecció, acció i reparació d'abusos sexuals a menors dins dels àmbits on aquests hi tinguin presència, especialment dins de l'àmbit educatiu i en l'àmbit esportiu abans de finalitzar l'any 2022.

QUART.- Rebutjar la connivència de l'antiga direcció de La Salle que va encobrir i silenciar aquest cas d'abusos sexuals a infants.

CINQUÈ.- Exigir a l'escola La Salle emprendre accions de reconeixement i reparació oportunes envers l'agredit així com l'exposició pública d'altres casos similars que hagin pogut succeir.

SISÈ.- Exigir a l'Església catòlica que no toleri l'abús sexual a menors i garanteixi que els seus espais siguin espais segurs per a la infància.

SETÈ.- Iniciar una campanya municipal de prevenció de l'abús infantil i la creació d'una bústia anònima per facilitar les denúncies d'aquesta mena d'abusos.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Moció presentada pels grups municipals JxCAT-PDeCAT i PSC-UxP-CP per demanar el reallotjament pacífic i voluntari de Can Sanpere abans que l'Ajuntament de Premià de Mar dugui a terme el procés d'expropiació de la propietat

Els grups municipals JxCAT-PDeCAT i PSC-UxP-CP proposen al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

1. Procedir a tramitar l'expropiació de Can Sanpere sempre que es compleixin escrupolosament els requeriments jurídics i tècnics que marca la Llei, per seguretat i respecte a tots els veïns i veïnes de Premià de Mar, assumint que en cap cas l'Ajuntament, en representació de tots, pot assumir responsabilitats patrimonials, civils o penals sobre un espai okupat aliè en el que es desenvolupen activitats no regulades.

2. Constatar que l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Premià de Mar será per Llei, des del moment de l'expropiació, el responsable directe i subsidiari de tot el que passi a la fàbrica, i càrrecs públics i funcionaris poden esdevenir responsables penals. Per aquests motius, per responsabilitat i sentit comú, la fàbrica a expropiar ha d'estar buida, per iniciar de seguit els treballs de reforma.

3. Assumir que l'Ajuntament de Premià de Mar, com a executor de l'expropiació i propietari legítim de la propietat en el moment que es culmini, és l'interlocutor imprescindible per definir usos i ordenacions de l'espai cercant el màxim consens i reconeixement possible amb els col·lectius que han protagonitzat la lluita reivindicativa i social, i sense que això suposi un dret adquirit per davant de la resta d'entitats i col·lectius de Premià de Mar.

4. Manifestar que la solució dialogada als conflictes preval davant de l'interès de la propietat actual d'insistir amb una solució per la força que, lluny de resoldre el problema, només contribuirà a fer-lo més profund.

5. Comunicar el contingut d'aquesta moció a les Associacions de Veïns i totes les entitats de Premià de Mar.

Aprovada amb els vots favorables dels grups JxCAT-PDeCAT, PSC-UxP-CP i Cs i els contraris dels grups d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP.

^