Acords del ple municipal del mes de març
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 MARç 2022

El ple municipal ordinari del mes de març es va celebrar ahir dimecres a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras. La relació de punts que es van passar a aprovació i la seva corresponent votació van ser les següents:                                                

Lectura i aprovació acta sessió anterior

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Aprovació adhesió de l'Ajuntament de Premià de Mar al Pacte de les Alcaldies - Europa

Adhesió al nou Pacte de les Alcaldies (objectiu 55% de reducció de CO₂) amb l'objectiu de reforçar l'acció per a una Europa més justa i climàticament neutra.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Aprovació del Pla anual de contractació de l'Ajuntament de Premià de Mar per a l'any 2022

En compliment de l'article 28.4 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic que imposa a les entitats del sector públic l'obligació de planificar i publicar l'activitat contractual anual, almenys pels contractes subjectes a regulació harmonitzada, es presenta a aprovació el Pla anual de contractació de l'Ajuntament de Premià de Mar per a l'exercici 2022.
 
Aprovat amb els vots favorables dels grups de JXCAT-PDECAT, PSC-UxP-CP i Cs, els contraris de PECP i les abstencions d'ERC-JxP-AM i CP-AMUNT.

Aprovació addenda actualització conveni d'assistència en la gestió econòmica local ASGELEs passa a aprovació l'actualització del conveni amb la Diputació de Barcelona per l'assumpció de funcions d'Assistència en la Gestió Econòmica Local (ASGEL) que va ser aprovat al ple del 19 de novembre de 2014.

Aprovada amb els vots a favor dels grups de JXCAT-PDECAT, ERC-JxP-AM i PSC-UxP-CP i les abstencions de CP-AMUNT, Cs i PECP.

Modificació pressupostària núm. 5 per transferència de crèdit

Aquest expedient de modificació pressupostària per transferència de crèdit, es porta a aprovació per dotar de consignació pressupostària les aplicacions destinades a cobrir les despeses de les propostes guanyadores al procés participatiu dels Pressupostos participatius 2022-2023.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Modificació pressupostària núm. 6 de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit finançat amb romanent de tresoreria per despeses generals

Aquest expedient de modificació pressupostària per crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançat amb romanent de tresoreria per despeses generals, es porta a aprovació per dotar de consignació pressupostària les aplicacions destinades a cobrir les despeses d'inversions i despesa corrent extraordinàries.

No queda aprovada amb els vots a favor dels grups JXCAT-PDECAT i PSC-UxP-CP, els contraris d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP i l'abstenció de Cs.                                                                        

Modificació dels articles 32C i 48 i derogació de l'article 33 de les Bases d'Execució del Pressupost i modificació pressupostària núm. 7 de transferència de crèdit Es passen a modificar o derogar els següents articles de les Bases d'Execució del Pressupost:

  • Art. 32.C per seguir les recomanacions de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya.
  • Art. 33 queda derogat per normativa legal superior vigent.
  • Art. 48 per incloure 4 noves subvencions nominatives.

El motiu d'aquesta modificació pressupostària per transferència número 7 és distribuir la subvenció de l'entitat NEENS a les 4 escoles, fora del municipi, on estan escolaritzats els infants empadronats a Premià de Mar per raons de Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) del curs 2021-2022.

Aprovada amb els vots favorables de JXCAT-PDECAT, ERC-JxP-AM, PSC-UxP-CP i Cs i les abstencions de CP-AMUNT i PECP.                                                                                                  
Resolució recurs reposició expedient sancionador per infracció de l'Ordenança municipal reguladora de la tinença d'animals Desestimació del recurs de reposició presentat pel Sr. M.L.G. contra la imposició de la sanció acordada pel Ple municipal de data 22-12-2021, per l'incompliment de l'Ordenança Municipal reguladora de la tinença d'animals. L'article 65.2 de l'Ordenança municipal reguladora de la tinença d'animals atribueix al Ple municipal la competència per resoldre procediments sancionadors quan es tracta d'infraccions greus i molt greus relatives a la tinença de gossos potencialment perillosos.

Aprovada amb els vots favorables de JXCAT-PDECAT, ERC-JxP-AM, PSC-UxP-CP i Cs i les abstencions de CP-AMUNT i PECP.

Aprovació conveni Associació Cultural Centre l'Amistat de cessió de sales a l'Espai l'Amistat

L'Associació Cultural Centre l'Amistat disposava de l'equipament del Centre l'Amistat el qual precisava reformar-lo per dur-hi a terme activitats. L'Ajuntament de Premià de Mar i l'Associació Cultural Centre l'Amistat van acordar, mitjançant una permuta, reformar tot l'equipament a càrrec de l'Ajuntament de Premià de Mar i fer una divisió horitzontal de l'edifici. D'acord amb l'escriptura de permuta de data 19 de febrer de 2009 del notari Tomás Feliu Álvarez de Sotomayor s'acorda la cessió d'espais per usos a favor de l'Associació Centre Cultural l'Amistat per 6 dies tal i com es transcriu a continuació: “... tal com l'arrendament temporal de la Sala Teatre a favor de l'entitat [...] es pactarà anualment per mitjà de conveni entre ambdues parts, convenint aquestes des d'aquest moment que l'entitat disposarà de la Sala Teatre com a mínim SIS USOS al llarg de l'any. Per aquesta cessió d’ús l'entitat només vindrà obligada a abonar a l'Ajuntament les despeses generades (ja siguin de subministraments, de neteja, de personal, etc...) que aquesta Corporació Municipal acrediti.” En el marc d'aquest conveni anual s'han de determinar les condicions d’ús per un mínim de 6 activitats anuals. L'Ajuntament de Premià de Mar va iniciar la formalització d'aquesta tipologia de convenis anualment amb l'Associació Cultural Centre l'Amistat a partir de l'any 2012. Es proposa l'aprovació d'aquest conveni que té per objecte la fixació de 8 activitats, respecte a les 6 inicialment previstes, ja que és voluntat de l'Ajuntament potenciar dos concerts lírics vinculats a la Temporada de música clàssica per impulsar joves artistes que tindran lloc a la primavera i la tardor, i la determinació de les condicions d’ús relatives a les 8 activitats de referència.

Aprovat amb els vots a favor de JXCAT-PDECAT, ERC-JxP-AM, PSC-UxP-CP, Cs i PECP i les abstencions de CP-AMUNT.

MOCIONS NO RESOLUTIVES Moció presentada pel grup municipal ERCJxP-AM per la cessió dels actius immobles de la SAREB El grup municipal ERC-JxP-AM proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

PRIMER.- Activar de nou la taula local per l'habitatge. Amb la participació de tots els agents implicats i els partits representats al consistori, per posar en comú totes les problemàtiques existents i acordar mesures concretes.

SEGON.- Instar a l'Ajuntament de Premià de Mar a analitzar i fer pública la informació respecte als actius immobles que la SAREB té en el municipi.

TERCER.- Instar a l'Ajuntament de Premià de Mar a obrir negociacions amb la SAREB per a l'adquisició, via conveni, de la totalitat dels actius immobiliaris propietat d'aquesta al municipi per a destinar-los a finalitats socials.

QUART.- Instar al conjunt de representants catalans a les Corts Generals de l'Estat a treballar per garantir que el nou règim jurídic resultant de la tramitació com a projecte de llei del Reial Decret llei 1/2022, de 18 de gener, comporti obligacions de caràcter social per a la gestió dels actius immobiliaris propietat de la SAREB.

CINQUÈ.- Instar al Govern de l'Estat i al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a garantir la territorialització de la gestió dels actius provinents de la SAREB per tal d'acostar la seva gestió a la ciutadania.

SISÈ.- Traslladar els presents acords al govern de l'Estat espanyol, als grups amb representació de parlamentaris catalans al Congrés dels Diputats i Senat, al Govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, i a les entitats en defensa del dret a l'habitatge del municipi.”                

Aprovada amb els vots a favor d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP, els contraris de Cs i les abstencions de JXCAT-PDECAT i PSC-UxP-CP.

Moció presentada pel grup municipal ERC-JxPAM contra la bretxa salarial El grup municipal ERC-JxP-AM proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

PRIMER.- Refermar el compromís del municipi en la lluita contra les desigualtats de gènere i realitzar campanyes i accions per sensibilitzar la població respecte a la bretxa salarial i les conseqüències que se'n deriven.

SEGON.- Reactivar un pla intern d'igualtat amb l'objectiu de conèixer la realitat interna de l'ajuntament i establir mesures que permetin acabar amb les possibles situacions de desigualtat detectades.

TERCER.- Treballar amb les empreses del municipi per l'elaboració de plans d'igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial i l'eliminació del terra enganxós, la promoció de dones als càrrecs de decisió, la formació del personal en matèria d'igualtat i l'adopció de mesures que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.  

QUART.- Demanar al govern de l'estat que realitzi els canvis normatius corresponents per tal de corregir les situacions de desigualtat existents que provoquen la bretxa salarial i la poca representació de les dones en els espais de presa de decisions.

CINQUÈ.- Traslladar els acords a les entitats de dones i feministes del municipi.

Aprovada amb els vots a favor d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT, Cs i PECP i les abstencions de JXCAT-PDECAT i PSC-UxP-CP.  

Moció presentada pel grup municipal CPAMUNT per afrontar l'adaptació al canvi climàtic i desenvolupar estratègies dins l'entorn urbà El grup municipal CP-AMUNT proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

PRIMER: Crear una comissió tècnica en el marc de la Taula de Sostenibilitat per generar estratègies per fer front a l'emergència climàtica.

SEGON: Creació d'horts comunitaris per promoure un estil de vida saludable, una experiència d'autoaprenentatge productiu en un espai comunitari intergeneracional amb assessorament per la pràctica de l'agricultura ecològica.

TERCER: Participar en el projecte Score per la millora de la resiliencia de les ciutats costaneres davant els efectes del canvi climàtic, promovent la creació d'estratègies per fer front als efectes de l'escalfament global al litoral.

QUART: Desenvolupar estratègies i propostes orientades a millorar i incrementar els espais verds al municipi.

CINQUÈ: Aturar la pèrdua de la biodiversitat i restaurar els ecosistemes com única resposta possible per evitar un col·lapse de tots els entorns naturals.

SISÈ: Incrementar l’ús del transport públic amb Rodalies i xarxes de bus creant espais d'intermodalitat entre tots els modes de transport.

SETÈ: Remodelar els espais i places dures que acumulen i reverberen calor per crear refugis climàtics vegetals per descansar i tenir ombra fora de casa.

VUITÈ: Fer un estudi de viabilitat i de mobilitat mancomunada amb els municipis del nostre entorn per crear un sistema de bicicletes públiques en xarxa. Desenvolupar també, una xarxa urbana de vies ciclistes per a desplaçaments segurs.

NOVÈ: Implementar un pla de pacificació urbana creixent i promoure la mobilitat sostenible, fomentant el transport públic i les vies cíclades segures.

No s'aprova amb els vots a favor d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP i els contraris de JXCAT-PDECAT, PSC-UxP-CP i Cs.

Moció presentada pel grup municipal CPAMUNT amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per la reivindicació de la total igualtat de drets fonamentals de les dones i l'erradicació de qualsevol violència envers les mateixes El grup municipal CP-AMUNT proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

PRIMER. Que la Casa de la Dona sigui l'espai de referència i de comunitat per les dones del nostre municipi, pensat en femení, entre totes, transversal i que aplegui totes les necessitats que tenim com a dones.

SEGON.- Que s'apliquin més polítiques en clau de gènere, transversalment, incidint en tots el àmbits del nostre municipi, sobretot en aquells referents a la seguretat, a la vulnerabilitat social i a les violències masclistes.

TERCER. Que s'acceleri l'aprovació del nou pla municipal de polítiques de dones i que es treballi, conjuntament, amb el màxim consens possible entre la institució i les entitats/col·lectius/xarxes de dones del nostre poble.

QUART.- Que des de l'Ajuntament es rebutgi, expressament, la publicitat, imatge, promoció o expressió, de qualsevol mena, que converteixi la dona, en objecte sexualitzat i/o degradat.

CINQUÈ. Que des de l'Ajuntament es treballi per eliminar la bretxa salarial i les segregacions, horitzontals i verticals, que es puguin donar al mercat ocupacional de Premià de Mar.

Aprovada amb els vots a favor d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT, Cs i PECP i els vots en contra de JXCAT-PDECAT i PSC-UxP-CP.                                                                                                      
Moció presentada pel grup municipal PECP per la instal·lació de sistema segur d'aparcament de bicicletes a Premià de Mar El grup municipal PECP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

Primer. Complir amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Premià de Mar, 2016-2021 i amb el Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme i instal·lar un sistema segur d'aparcament de bicicletes a les immediacions de l'estació de Rodalies i prop de les principals parades del servei d'autobús.

Segon. Estudiar la possibilitat a que el sistema utilitzat sigui compatible amb el servei ofert per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Tercer. Complir amb el Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme i iniciar un registre de bicicletes municipals per facilitar la localització de les mateixes en cas de robatori o pèrdua.

Quart. Iniciar un estudi que compti amb un procés participatiu per veure les millors ubicacions per la instal·lació d'aquesta infraestructura, per millorar la seguretat en origen dels aparcaments de bicicletes.

Cinquè. Informar dels presents acords als membres de la Mesa de Mobilitat del Maresme, al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i a la Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona.”

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.  

Moció presentada per tots els grups municipals, a proposta del Consell Municipal de la Gent Gran, en defensa de la inclusió financera i bancària de la gent gran de Premià de Mar Els grups municipals de l'Ajuntament de Premià de Mar proposen al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

Primer.- L'Ajuntament de Premià de Mar considera i expressa el següent:

  • Que totes les persones han de tenir garantit el dret als serveis bancaris amb independència de les seves capacitats digitals i de la localitat on visquin.
  • El suport als col·lectius de persones afectades pel tancament generalitzat d'oficines bancàries i la supressió de l'atenció personalitzada, que ha provocat la seva exclusió dels serveis bancaris, com és el cas de bona part de la gent gran, i considera indispensable l'atenció personalitzada a les persones que, a causa de la bretxa digital, no tenen accés a la banca digital ni als seus caixers automàtics.
  • Implementar un telèfon d'atenció específic dirigit a persones grans o col·lectius vulnerables amb la finalitat que els puguin assessorar en la seva realització de tasques administratives.
  • Implementar recursos per a dotar d'assistència i acompanyament personal en la realització de gestions administratives a persones grans i col·lectius vulnerables.
  • Que quan les persones hagin de ser acompanyades per a realitzar una gestió, el personal de l'entitat bancària ho ha de fer garantint l'autonomia personal.
  • Que les empreses han de revisar els protocols d'atenció al públic, recuperant el tracte personal i amb una bona qualitat del servei.
  • Que les empreses han de garantir el servei al conjunt del territori de Catalunya amb atenció directe.
  • Habilitar una finestra per poder treure diners en efectiu durant tot l'horari d`obertura al públic.
  • Poder demanar cita prèvia no només per internet, sinó per telèfon o de forma presencial. - Habilitar un mínim de caixers automàtics amb porta i cancell per garantir la seguretat dels clients, sobretot de les persones grans.

Segon.- Instar a l'equip de Govern de l'Ajuntament que un dels requisits per poder treballar amb una entitat bancària sigui el compromís a mantenir horaris comercials més flexibles i/o serveis d'atenció personalitzats per a la gent gran.

Tercer.- Oferir convenis de col·laboració amb les entitats financeres del municipi que incloguin aspectes com ara el compliment per part de les entitats d'un plec de condicions per a l'atenció de la gent gran, la formació en recursos digitals per al col·lectiu, l’ús d'un distintiu que identifiqui les entitats adherides com a bancs amigables per a la gent gran etc.

Quart.- Estudiar la possibilitat d'establir una taxa per ocupació d'espai públic pels caixers automàtics.

Cinquè.- Instar als Governs de l'Estat i de la Generalitat de Catalunya a impulsar la regulació per a que les entitats financeres ofereixin uns serveis personalitzats mínims que garanteixin la igualtat d'accés a totes les persones als serveis bancaris amb una atenció adequada a les seves necessitats i a tot el territori.

Sisè.- Traslladar els presents acords a l'Agència Catalana de Consum, als grups polítics del Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes de Catalunya.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.  

^