En marxa els treballs d'esporga de l'arbrat de la vila
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
04 NOVEMBRE 2022

Els darrers dies s'han posat en marxa els treballs d'esporga de l'arbrat públic de Premià de Mar.

Com és l'habitual, s'ha començat a actuar en aquells carrers i places on pròximament s'ha de començar a instal·lar l'enllumenat de Nadal, com ara la plaça de l'Ajuntament, la Gran via de Lluís Companys, la Riera de Premià, l'avinguda de Roma o el carrer de la Mercè entre d'altres. Amb anterioritat a aquests treballs, aquesta setmana s'ha actuat ja en els arbres del torrent de Santa Anna, al barri de Santa Maria-Santa Anna-Tió.

És previst que s'esporguin aproximadament 3.800 exemplars de diverses espècies d'arbres ubicats arreu del terme municipal.

La tipologia d'esporga que es fa enguany és l'anomenada “de manteniment”, que no deixa els arbres completament despullats de fulles. Fent-ho d'aquesta manera es busca, d'una banda, que l'arbrat no pateixi, i de l'altra assegurar que hi hagi prou ombra vegetal als carrers el pròxim estiu minvant l'efecte “illa de calor” i procurant la millora de la captació de contaminants atmosfèrics.

L'esporga té per objectiu comptar amb un arbrat sa, de qualitat i segur per a la ciutadania. Per fer-ho, es tenen en compte factors com la tipologia de l'exemplar, l'encaix amb l'entorn urbà o el seu estat de salut. En aquest sentit, en cas que es detectin arbres que pateixin algun tipus de malaltia que pogués arribar a implicar un risc per als i les vianants, es procediria a la seva tala i replantació en futures campanyes de reposició.

Si les condicions climàtiques ho permeten, és previst que l'esporga s'allargui fins a finals de gener.

^