Notes de Premsa
Rafa Navarro, reelegit alcalde
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 JUNY 2023

El ple municipal ha escollit de nou Rafa Navarro d'Estimem Premià (EP-CM) com a alcalde de Premià de Mar, i ho ha fet per majoria absoluta.

El repartiment dels vots ha anat de la següent manera: 11 per a Rafa Navarro, candidat d'Estimem Premià (EP-CM); 4 per a Luz Cánovas del Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP); 3 per a Marta Solà, de Crida Premianenca-Alternativa Municipalista (CP-AMUNT); 2 per a Elena Martín de Premià en Comú Podem–Confluència (PECP-C), i 1 per a Josep Maria Cano de Ciutadans–Partido de la Ciutadania (Cs). Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC-AM) i Partit Popular (PP) no han rebut cap vot perquè han donat suport a la candidatura de Rafa Navarro.

Cal recordar que, aquesta mateixa setmana, Estimem Premià i ERC-AM han tancat un acord de govern per al mandat 2023-2027.

Regidor des del 2018  i alcalde des del 2020
Rafa Navarro, nascut a Premià de Mar i periodista, va entrar com a regidor a l'Ajuntament el gener de 2018 i el desembre de 2020 va ser escollit alcalde. Durant el seu primer discurs un cop ha estat reelegit, Rafa Navarro ha destacat que tot i haver estat la força guanyadora a les recents eleccions municipals “calia teixir complicitats per aconseguir el que sempre hem reclamat: estabilitat, professionalitat i entesa.”. En aquest sentit, ha afegit que “hem parlat amb tothom qui ha volgut parlar amb nosaltres. Hem estat clars, conciliadors i generosos en les negociacions. Hem prioritzat el projecte de ciutat i la capacitat de generar il·lusió i estem segurs que hem pres una decisió encertada”.

En referència al pacte de govern amb ERC-AM, ha afirmat que “l'entesa amb Esquerra Republicana demostra, un cop més, que ens mou la passió per fer les coses ben fetes i en benefici dels veïns i veïnes.”

Reptes de ciutat
Entre els reptes de ciutat que el nou equip de govern planteja, l'alcalde ha destacat l'espai de Can Sanpere, el front litoral, la pacificació de l'N-II, els desafiaments climàtics i sostenibles i els canvis en matèria de recollida de residus, reciclatge o mobilitat.”. Alhora, s'ha referit també a altres qüestions del “dia a dia” com ara la reparació d'una vorera, la creació d'un camí escolar o la solució enginyosa per generar noves oportunitats de formació, treball o habitatge”.

El nou consistori està format per 7 representats d'Estimem Premià; 4 de PSC-CP; 3 d'ERC-AM; 3 de CP-AMUNT; 2 de PECP-C; 1 de PP; i 1 de Cs.

^