El dimecres, 12 de juny, es començaran a tancar per fases els contenidors de residus
Un equip d'informadors s'encarregarà d'oferir suport i aclarir dubtes a la ciutadania durant tot el procés de tancament
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
06 JUNY 2024

A partir del dimecres 12 de juny es començaran a tancar els contenidors de residus de manera progressiva. Des d'aquell moment, caldrà utilitzar la targeta o l'App Premià Rebonica per obrir-los. També a partir del moment del tancament, els comerços ja no podran fer servir els contenidors del carrer, ja que disposen d'un servei específic de recollida porta a porta.

Aquesta setmana s'està repartint un full informatiu sobre el tancament dels contenidors a totes les llars i també s'aniran posant avisos als mateixos contenidors uns dies abans del tancament, perquè el veïnat n'estigui informat.

D'altra banda, ja es poden fer les comprovacions de funcionament de les targetes i de l'App a les mateixes bateries de contenidors que té assignades cada domicili. En aquest sentit, si s'activa la llum verda vol dir que la targeta pertoca a l'àrea de contenidors i es poden utilitzar; en canvi, si s'activa la vermella voldrà dir que la targeta no correspon a l'àrea.

Poden consultar-se quines són les bateries de contenidors que pertoquen a cada domicili a rebonica.pdm.cat, introduint la PM_XXXXX de la targeta.

En cas de voler fer un canvi de les ubicacions de contenidors assignades, o de no disposar encara de les targetes, cal dirigir-se presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), carrer del Nord, 60, de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h, i els dimarts i dijous de 15.30 a 18 h.

Equip d'informadors

Durant tot el procés de tancament dels contenidors hi haurà uns equips itinerants d'informadors que, en horari de matí i tarda i els dissabtes al matí, s'aniran movent per les diferents bateries de contenidors per donar suport i aclarir dubtes a la ciutadania.

Recollides concertades

Això a banda, cal recordar que hi ha a disposició de la ciutadania el servei gratuït de recollida concertada de restes de poda i jardineria, voluminosos i electrodomèstics de línia blanca, trucant al telèfon 606 99 56 70. Com sempre, es mantenen els serveis de la deixalleria mancomunada del polígon de La Suïssa; i de la deixalleria mòbil, activa els dissabtes de 10 a 20 h, i que es troba cada mes en un barri diferent de la ciutat. També s'estan ubicant contenidors nous de recollida de roba i d'oli de cuinar a diverses illes de contenidors, i les noves papereres dels carrers, que permetran la separació de les fraccions d'envasos i rebuig i, en alguns casos, també de paper.

Residus sanitaris de persones amb necessitats especials

Les persones que formin part de col·lectius amb necessitats especials (persones amb malalties o discapacitats que estan obligades a utilitzar residus sanitaris) podran fer servir els contenidors de rebuig sense que quedi reflectit en la seva taxa de la brossa. Aquestes persones poden comunicar la seva situació a través d'una instància genèrica que es troba a premiademar.cat (Tràmits OAC/Tràmits ONLINE/Instància Genèrica).

El calendari previst del tancament dels contenidors és el següent:

Del 12 al 14 de juny: Punts de color verd

Setmana del 17 al 21 de juny: Punts de color blau

Setmana del 24 al 28 de juny: Punts de color vermell

Plànol ubicació contenidors

^