Entitats premianenques
Esplai Parroquial
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Entitats premianenques
 
 • Persona de contacte: 
  Laura Martínez Feixas
 • Seu social: 
  Carrer de la Rectoria, 15 08330 - Premià de Mar
 • Tel: 
  937524225
 • Mòbil: 
  600310639
 • Més info:

  .

  Què és un centre d´esplai?
  És una entitat educativa sense afany de lucre,on infants i joves comparteixen el temps lliure amb altres companys , i gaudeixen d´una educació fonamentada en valors com la convivència, el respecte, l´esforç, l´apropament a la natura...
  Els centres d´esplai treballen amb voluntat de ser un servei  per a la comunitat més propera (famílies, escoles, parròquia...), d´acord amb els pares i mares, amb l´objectiu de formar infants i joves per aconseguir que creixin com a persones des d´una perspectiva integral que té en compte el compromís social amb l´entorn.

  Què es fa a l´esplai?
  L´esplai es caracteritza per la relació educativa monirtor-infant i per la capacitat de transmetre uns valors de manera lúdica. Alhora, la seva acció complementa l´educació que els infants i joves reben en la família i l´escola, oferint-los una alternativa positiva per ocupar el temps lliure.

  Les raons per venir a l´esplai:
  Oferim un marc privilegiat on infants, adolescents, joves, pares i mares, viuen una experiència de temps lliure amb sentit, educant-se i autoeducant-se a través de:
  L'acció d'un equip d'educadors i animadors.
  L'activitat: el joc, la descoberta, el treball, l'aventura...
  La vida en grup i el sentit comunitari.
  La convivència i el quotidià a l'esplai.
  La implicació personal i la presa de responsabilitats

  El Centre d´esplai Parroquial Premià...
  El Centre d'Esplai Parroquial es va fundar l´any 1973 amb l´acompanyament de la Parròquia de Sant Cristòfol de Premià de Mar de la qual en forma part. Ofereix un servei en l'educació en el lleure d'infants i adolescents i és membre actiu federat del Moviment de Centres d'Esplai Cristians (MCEC) i també és membre de la Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d'Esplai (CCCCCE).
  Actualment el Centre dóna servei a més de 130 infants i joves d'edats compreses entre 4 i 18 anys, i que es reparteixen en diferents grups d'edat.

  Les activitats que realitzem:

  • Curs d'esplai, les tardes dels dissabtes des d´octubre fins a maig a les instal•lacions del centre (amb possibilitat d'allargar-se tot el dia o bé  el cap de setmana si es tracta d'una sortida o excursió). L´horari habitual és de dos quarts de cinc de la tarda a dos quarts de set, i el punt de trobada és la Plaça de l´Ajuntament, just a tocar de les instal•lacions del Centre d´Esplai.
  • Colònies d'estiu, durant deu dies del 21 al 30 de juliol en una casa de colònies de Catalunya.
  • Rutes per a grups d'adolescents i joves, en diferents èpoques de l´any.
  • Activitats obertes al poble: matinals infantils de Festa Major, Mercat de Calaf, activitats de Sant Jordi, participació en l´organització d´activitats del Premià Jove...
  • Xerrades formatives pels pares i educadors de l´esplai.
^