Unitat de Proximitat

La unitat de proximitat de la policia local és un servei especialitzat dins de la policia local de Premià de Mar que té com a objectiu principal establir una relació més estreta i directa amb la ciutadania. Aquesta unitat es basa en la presència constant i visible dels agents en els barris, facilitant així una major comunicació amb els veïns i una resposta més àgil i eficaç a les seves necessitats i preocupacions.

  Funcions principals de la Unitat de Proximitat

  • Prevenció i seguretat: Els agents de proximitat treballen per prevenir delictes i mantenir l'ordre públic. La seva presència dissuadeix comportaments delictius i contribueix a crear un entorn més segur.
  • Atenció a la ciutadania: Proporcionar assistència i ajuda a la ciutadania en casos de necessitat o a requeriment, com ara delictes, emergències mèdiques, incidents domèstics o situacions de perill. Els agents estan formats per oferir suport immediat i coordinar-se amb altres serveis d'emergència.
  • Mediació de conflictes: La unitat de proximitat actua com a mediadora en conflictes veïnals, ajudant a resoldre disputes de manera pacífica i evitant que es converteixin en problemes més grans.
  • Educació i sensibilització: Els agents organitzen i participen en activitats educatives i de sensibilització sobre temes com la seguretat vial, la prevenció de delictes, i la convivència ciutadana.
  • Igualtat: La Unitat de Proximitat participa activament dels fòrums, taules de treball i propostes de formació de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Premià de Mar
  • Col·laboració amb altres serveis: La unitat de proximitat treballa de manera coordinada amb altres serveis municipals i entitats locals per oferir una resposta integral i eficient a les necessitats del barri.


  Beneficis de la Unitat de Proximitat

  • Confiança i proximitat: La relació de confiança que es crea entre els agents i els veïns millora la percepció de seguretat i fomenta la col·laboració ciutadana amb la policia.
  • Resposta ràpida i eficient: La proximitat dels agents permet una resposta més ràpida a incidents i emergències, així com una millor gestió de situacions de crisi.
  • Coneixement del territori: Els agents de proximitat coneixen de primera mà la realitat i les peculiaritats de cada barri, la qual cosa els permet actuar amb major efectivitat.


La unitat de proximitat de la policia local és, per tant, un element clau per a la seguretat i el benestar de la comunitat, treballant dia a dia per construir un entorn més segur, just i harmoniós per a tots.

+ INFORMACIÓ

Policia Unitat Proximitat:
tel: 661 72 66 16
correu-e: proximitat@premiademar.cat

 
 
 
 
^