L'Ajuntament aposta per una N-II pacificada, amb un carril per sentit, una gran vorera amb arbrat i carril bici
Ja s'han anunciat les primeres inversions des de la Unió Europea i des de la Generalitat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
16 NOVEMBRE 2021

Des de començament del present 2021, l'Ajuntament està treballant a tres bandes amb l'objectiu d'aconseguir que la carretera Nacional II esdevingui, al seu pas pel Baix Maresme, una via pacificada i harmonitzada.

En concret, des del Consistori s'ha creat un equip de treball amb els governs municipals de Cabrera de Mar, Vilassar de Mar i El Masnou, entenent que la pacificació de l'N-II al Baix Maresme ha de ser harmonitzada i que, per tant, s'ha de treballar conjuntament.
Encara en l'àmbit municipal, es treballa amb l'Ajuntament de Premià de Dalt per fer el seguiment i aportar oportunitats de millora al pla de la Generalitat per a construir un nou accés a l'antiga C32 pròxim al sector del polígon industrial de La Suïssa. En aquest sentit, ja s'han dut a terme reunions bilaterals amb tècnics i responsables polítics de la població veïna.

D'altra banda, i a través del Consell Comarcal del Maresme, s'està realitzant un seguiment i control del projecte de pacificació de l'N-II, no només al Baix Maresme, sinó al llarg de tota la comarca, dins de les directrius que s'estableixen al Pacte per la Mobilitat al Maresme publicat a finals de 2020.

Primeres inversions

Des del Consell Comarcal del Maresme s'ha notificat que la pacificació de la carretera Nacional II compta ja amb els primers anuncis d'inversions. Es tracta d'una partida de 49 milions d'Euros provinents dels fons Next Generation de la Unió Europea. Cal recordar, d'altra banda, que la Generalitat ja va comunicar el passat agost una inversió de 120 milions d'Euros pel període 2022-2026, que es destinaran tant a les coves connexions amb la C32 com a la pacificació de l'N-II.  

Més enllà d'aquestes inversions, i de les 3 línies de treball anteriorment exposades, des de l'Ajuntament s'ha demanat oficialment a la Direcció General de Trànsit de la Generalitat poder fer talls regulars i reivindicatius de l'N-II. Cal recordar en aquest sentit que el 19 de setembre passat ja es va fer un primer tall festiu de la carretera, i s'està a l'espera de concretar data pel següent. La intenció és dur a terme en aquests talls iniciatives de participació ciutadana per poder recollir les opinions dels veïns i veïnes al voltant d'aquest eix de circulació.

Un projecte de pacificació de 6 punts

Cal recordar que el projecte de pacificació de l'N-II en l'àmbit del Baix Maresme presentat per la Generalitat davant dels alcaldes de la comarca el passat agost, proposa:

  • Creació d'un carril bici continu sobre la superfície viària existent.
  • Reduir la secció viària a un sol carril per sentit així com la velocitat de circulació.
  • Millora en la integració del transport públic i en l'accessibilitat per als vianants.
  • Ampliació de voreres i espais de serveis, amb la creació d'un recorregut continu per a vianants.
  • Millora en les interseccions i fins a 6 noves possibles rotondes.
  • Millora general de la seguretat viària.

Pròximament s'ha de licitar el projecte constructiu que determinarà la posició del conjunt d'elements.

Projecte pacificació N-II

^