Població general
Portada Serveis Socials Població general Prestacions econòmiques d'urgència social
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Prestacions econòmiques d'urgència social

 Que es?  Què és?Des dels Serveis Socials de Premià de Mar es tramiten ajuts  econòmics, que atorga l'Ajuntament, per donar resposta a situacions de necessitats puntuals i urgents que permetin assegurar la cobertura de les necessitats més bàsiques de subsistència, per tal d'evitar o pal·liar una possible situació de risc d'exclusió social.

  A qui s'adreça?  A qui s'adreça?Aquests ajuts estan adreçats a qualsevol persona o família  que en algun moment de la seva vida es trobi en una situació de necessitat social que requereixi un ajut puntual de suport econòmic. 

S'entén per despeses essencials -d'una persona, d'una unitat familiar o d'una unitat de convivència- les pròpies de la manutenció, les derivades de l´ús de la llar, les que faciliten la comunicació i el transport bàsics, i també totes les que són imprescindibles per a viure dignament.
Requisits

  • Ser major de 18 anys o menor més gran de 16 anys emancipats legalment,  o bé ser menor de 16 anys i haver iniciat el tràmit legal d'emancipació
  • Les persones interessades han d'estar empadronades a Premià de Mar, a excepció feta de les persones acollides en recursos d'allotjament d'urgència i les persones sense llar en situació de pobresa extrema, i sense perjudici del que estableix l'article 30 de la Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic en virtut del qual, per a les prestacions econòmiques d'urgència social, en poden ser beneficiàries, també, aquelles persones que resideixen, viuen o es troben al municipi.
  • No disposar de béns immobles diferents a l'habitatge habitual envers els quals es disposi el tingui dret de propietat, possessió o usdefruit; ni de rendes de l'activitat econòmica, ni disposar, tampoc, de rendes de capital. Amb caràcter general, no disposar de recursos alternatius que demostrin l'existència de mitjans suficients per atendre la necessitat per a la qual es sol·licita l'ajut.
  • No tenir accés a prestacions econòmiques atorgades per altres administracions que puguin cobrir la necessitat sorgida.

 Com s'hi pot accedir?  Com s'hi pot accedir?
Com es fa el tràmit?El servei es pot sol·licitar en qualsevolmoment de l'any.
Per fer-ho cal adreçar-se als serveis socials municipals (C/ Nord, 60) i/o demanar cita prèvia amb el professional de referència dels serveis socials municipal.

 Quina documentació es necessita? 

  1. Els professionals dels serveis socials valoraran la cada situació personal i social i faran, si escau, la proposta de la prestació. Serà en aquest moment quan es demanarà a la persona interessada la documentació necessària per demostrar la situació de vulnerabilitat o de risc social. 
  2. La documentació que es s'hi requereix, així com les diferents condicions d'accés a les prestacions, es pot consultar al Reglament  per la Gestió de Prestacions Econòmiques de caràcter social de l'Ajuntament de Premià de Mar. Reglament per la Gestió de Prestacions Econòmiques de caràcter social de l'ajuntament de Premià de Mar.
  3. Document d'identificació personal (DNI/Passaport/NIE/NIF).
  4. Documentació que acrediti que resideix al municipi de Premià de Mar.

+ INFORMACIÓ

 On es pot fer?  On es pot fer?Tramitació presencial:

Tramitació online: NO

 
 
 
 
^