Notes de Premsa
 
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
El Síndic supervisarà la consulta popular sobre l´expropiació de Can Sanpere
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
01 DESEMBRE 2014

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni segons el qual el Síndic vetllarà per la correcta realització de la consulta popular convocada pel Ple de l’Ajuntament sobre la idoneïtat d’expropiar l’espai de Can Sanpere.

El Síndic exercirà les funcions de Comitè de Consultes Ciutadanes, d'acord amb les competències que li atorga l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Concretament, aquestes funcions són:

-Emetre un informe respecte dels dubtes en la interpretació de la regulació de la consulta. Aquest informe, el podran sol·licitar els òrgans de l’Ajuntament i la Comissió de Seguiment i Control de la consulta. L’informe s’haurà d’emetre en un termini màxim de cinc dies des de la data de recepció de la sol•licitud.

-Resoldre les reclamacions presentades contra les resolucions de la Comissió de Seguiment i Control de la consulta i contra les decisions de l’Ajuntament de desestimar les resolucions de la Comissió de Seguiment i Control de la consulta.

-Resoldre les impugnacions formulades contra les resolucions de la Comissió de Seguiment i Control i contra les decisions de l’Ajuntament de no complir les resolucions de la Comissió de Seguiment i Control.

La consulta es farà del 12 al 20 de desembre i els veïns hauran de decidir si volen que l'Ajuntament expropiï o no aquests terrenys ubicats al centre del poble per destinar-los a zona verda i equipaments.

El conveni és una ampliació de l'acord que l’Ajuntament el Síndic van signar el desembre de 2013, que regula la supervisió singularitzada del Síndic pel que fa a l’activitat del consistori.

Més informació sobre la consulta a www.consultacansanpere.cat,

Foto: Síndic de Greuges de Catalunya
Foto: Síndic de Greuges de Catalunya
^