Notes de Premsa
Plataforma Decidim
 
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Dilluns s´obre el termini per presentar propostes per al Pressupost Participatiu 2019-2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
04 OCTUBRE 2018

Fins al 31 d´octubre les persones empadronades a Premià de Mar que tinguin 16 anys o més podran presentar les seves propostes per al Pressupost Participatiu 2019-2020. Cada persona podrà presentar fins a 3 propostes a través de premiademar.cat/decidim o bé presencialment al Centre Cívic o a la Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. 

Aquest any el Pressupost Participatiu presenta diverses novetats respecte a les edicions anteriors:  per una banda passa a ser biennal, amb un termini d´execució de dos anys (2019-2020), s´amplia la dotació econòmica fins als 500.000 euros i les propostes presentades hauran de tenir un cost màxim de 150.000 euros, de manera que hi podrà haver diverses propostes guanyadores. També com a novetat, i en aquest cas per fomentar la participació de la ciutadania, s´instal·laran punts d´informació itinerants als carrers i places.

Acabada la fase de presentació de propostes, i un cop s´hagi pogut fer una valoració tècnica de totes les presentades, el mes de febrer s´activaran les votacions. Per tal que una proposta pugui passar a ser votada haurà de ser de competència municipal, legal, viable i no superar els 150.000 €. Les propostes guanyadores s´incorporaran al pressupost municipal perquè es puguin dur a terme en un termini de 2 anys. Com a mínim s´executaran dues propostes grans (entre 50.001 € i 150.000 €)  i 4 de mitjanes o petites (menys de 50.000 €).

Finalment, una altra de les novetats d´aquest procés participatiu serà la utilització de la plataforma de participació ciutadana Decidim, oferta per la Diputació de Barcelona, una infraestructura digital construïda en programari lliure de manera col·laborativa.

^