Presentada al personal municipal l'actualització del Document Únic de Protecció Civil
El DUPROCIM és una guia d'actuació en casos d'emergència
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
24 OCTUBRE 2018

Els darrers dies s'ha presentat al personal municipal dels departaments implicats l'actualització del document que estableix les pautes a seguir tant en la prevenció i control de possibles riscos, com en hipotètiques situacions d'emergència a Premià de Mar. Es tracta del DUPROCIM, el Document Únic de Protecció Civil Municipal, un document obligat per la llei de Protecció Civil de Catalunya per a qualsevol municipi que superi els 20.000 habitants, com és el cas de Premià de Mar. Amb la posada al dia que se li ha fet, el document s'equipara en format al què, segons indica la llei, han de fer servir totes les poblacions que en disposin.

El DUPROCIM enumera totes aquelles característiques de la vila susceptibles de ser tingudes en compte en un cas d'emergència, des de la seva ubicació geogràfica, la seva orografia o la climatologia, passant pel nombre d'habitants, els elements més vulnerables o els mitjans utilitzables per Protecció Civil en situació de crisi com ara els Poliesportius, descampats, punts d'aterratge per a helicòpters, etc. També es recullen al DUPROCIM llistats telefònics, un catàleg de mitjans i recursos -com la possibilitat de comptar amb maquinària pesant privada en cas de necessitat-, i una cartografia específica per a cada risc potencial.

Actuació en cas d'emergència

El DUPROCIM especifica també com s'ha d'organitzar la resposta a una emergència determinada. Així, la coordinació de totes les accions es faria des del Centre de Coordinació, presidit per l'Alcalde i amb seu a l'Ajuntament, en el qual participen els diferents tècnics en cada àrea -Policia Local i altres serveis municipals-, i elements externs com Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Creu Roja, Bombers, o el Servei d'Emergències Mèdiques, entre d'altres.

El DUPROCIM està dissenyat de manera que la informació que conté es pugui actualitzar telemàticament de manera immediata, i que aquestes actualitzacions estiguin disponibles al mateix temps a la Direcció general de Protecció Civil de la Generalitat. També es contempla la realització de simulacres de forma periòdica per assegurar que el pla es dugui a terme de forma correcta en cas d'emergència real.

^