Els fets penals a Premià de Mar han baixat un 15,2% el darrer any
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
08 JUNY 2020

Els fets penals a Premià de Mar han experimentat un descens del 15,2% el darrer any. Aquesta és la dada més significativa de les exposades en el decurs de la Junta Local de Seguretat que s'ha celebrat aquest matí de forma telemàtica, i en la qual hi han participat el conseller d'Interior, Miquel  Buch, l'alcalde Miquel Àngel Méndez, el cap de la Policia Local de Premià de Mar i representants dels cossos dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil.

En la reunió s'ha explicat que la tipologia més freqüent d'entre aquests delictes són els furts, que signifiquen un 26 % del total. D'entre els delictes que han disminuït destaquen els robatoris amb força a domicili, que han baixat un 26,4 %, els robatoris amb força a l'interior de vehicle amb un descens del 47,9%, i els maltractaments a l'àmbit de la llar amb una disminució del 43,8%.

En l'altre extrem de la balança, es troba un increment del 6,2 % en l'àmbit dels incidents de seguretat ciutadana, entre els quals els delictes contra l'ordre públic han passat de 10 a 16.
També s'ha explicat que la ràtio de fets penals per cada 1.000 habitants a Premià de Mar és de 42 mentre que al total de Catalunya és de 75,9.

Le dades presentades a la Junta Local de Seguretat d'avui corresponien al període comprès entre el maig de 2019 i l'abril de 2020, mentre que la comparativa correspon al mateix període de l'any anterior.  

Quan ha acabat la junta, el conseller Miquel Buch i l'alcalde Miquel Àngel Méndez s'ha reunit telemàticament amb representants dels veïns.

^