Notes de Premsa
Projecte monòlit víctimes COVID-19
 
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
El projecte de Jaume Sabio ha estat l'escollit com a monòlit d'homenatge a les víctimes de la COVID-19
En la mateixa votació s'ha decidit que el monòlit s'ubicarà davant de la residència de Ca n'Amell (actualment anomenada Vila Clavellina)
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
24 NOVEMBRE 2020

El projecte de monòlit de l'artista Jaume Sabio ha estat el que ha rebut més vots de la ciutadania per materialitzar en forma de monòlit un homenatge a les víctimes de la COVID-19 entre les 5 propostes que s'hi havien presentat. En el mateix procés participatiu, encetat el 9 de novembre passat i que va finalitzar ahir, s'ha decidit que el monòlit s'ubiqui davant de la residència de Ca n'Amell (que en l'actualitat s'anomena Vila Clavellina).

El projecte guanyador és un bloc de formigó de 350 x350 x2020 mm -la seva altura simbolitza l'any 2020-, i un pes aproximat de 600 kg. Amb aquesta obra, l'artista ha volgut homenatjar tant a les víctimes de la pandèmia com a les persones implicades. El bloc representa la societat i presenta una esquerda que simbolitza tant les víctimes de la COVID-19 com les conseqüències socioeconòmiques, polítiques i emocionals derivades de la crisi.

Cal recordar que la instal·lació d'un monòlit que homenatgés les víctimes de la pandèmia de la COVID-19 es va aprovar en el ple municipal del mes de maig passat a partir d'una moció que havien presentat tots els grups municipals (JxCAT-PDeCAT, ERC-JxP-AM, CP-AMUNT, PSC-UxP-CP, C'S i PECP). La mateixa moció disposava que l'elecció del projecte i la seva ubicació es decidís mitjançant un procés de participació ciutadana en el qual hi han pogut participar totes les persones empadronades a Premià de Mar majors de 16 anys. Les votacions s'han pogut fer per internet o bé presencialment a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras.

Podeu consultar les votacions

^