Reunió entre l'Ajuntament i la Generalitat per parlar del baixador de Can Pou-Camp de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
22 GENER 2021

Dijous dia 21 va tenir lloc una reunió entre representants de l'Ajuntament i del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per abordar el futur del baixador de trens de Can Pou-Camp de Mar.

L'objectiu de la reunió era conèixer l'estat actual de la qüestió, els processos que s'han seguit fins al moment, quines competències concretes té cada administració sobre l'equipament i què es podria fer, des de l'Ajuntament i el Govern, per avançar en la posada en funcionament del baixador.

En la reunió es va acordar definir un calendari d'accions tan immediates com sigui possible per aconseguir que el baixador arribi a incorporar-se en el pla de Rodalies. El calendari inclou un full de ruta que impliqui, d'una banda, que la Generalitat dugui a terme un estudi sobre el baixador que avali la necessitat de la seva posada en funcionament. Per la seva part, des de l'Ajuntament es traslladarà l'existència d'aquest full de ruta tant als grups municipals com a la resta d'ajuntaments, els veïns dels quals podrien veure's beneficiats del fet que els trens s'aturin també a Can Pou-Camp de Mar. En aquest sentit, es considerarà portar a aprovació una moció en defensa de la posada en marxa de baixador, que també puguin aprovar els plens d'aquests ajuntaments.

En la mateixa trobada es va tractar també sobre la pacificació de la carretera Nacional II a partir del moment en què s'alliberi el peatge de l'autopista C32 al seu pas pel Baix Maresme. En aquest sentit, l'alcalde Rafa Navarro va traslladar a la Generalitat, que té les competències sobre la carretera, que aquesta remodelació hauria de considerar també tant la possible entrada en servei del Baixador i els consegüents treballs d'adequació de l'equipament, com la millora de l'estació de Rodalies.

A la reunió hi van participar, entre d'altres, l'alcalde de Premià de Mar Rafa Navarro, el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Toni Subirà i el portaveu de C's Josep Maria Cano, per part de l'Ajuntament, i el  secretari de Mobilitat Isidre Gavín, per part de la Generalitat. Cal esmentar que la reunió va ser facilitada pel portaveu del grup municipal de Ciutadans i diputat al Parlament de Catalunya, Josep Maria Cano.

^