Seu electr˛nica
Tauler d'Anuncis Oficials
 
Perfil web
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
Resum del Ple ordinari del 16 d'abril de 2014
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Seu electr˛nica
Tauler d'Anuncis Oficials
29 ABRIL 2014
 • SERVEIS ECONĎMICS

  TRESORERIA
  Donar compte al Ple de l'informe de la tresorera municipal sobre el compliment dels terminis previstos de pagament de les obligacions del primer trimestre 2014:
  Es dˇna compte de l'informe emŔs per la tresorera municipal sobre el compliment dels terminis previstos de pagament de les obligacions del primer trimestre de l'any 2014 que conclou que el perÝode mig de pagament de les obligacions Ús de 19,41 dies i el perÝode mig del pendent de pagament Ús de 8,96 dies. Es tracta d'un informe legal preceptiu que, desprÚs de donar compte al Ple, s'ha de trametre al Ministeri d'Economia i Hisenda i al Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

  IntervÚ el tinent d'alcalde i regidor delegat de Serveis Econ˛mics de l'Ajuntament per explicar el contingut de l'informe i el sr. alcalde per felicitar la tasca dels responsables de l'Órea econ˛mica de l'ajuntament atŔs que s'ha redu´t el termini de pagament de 141 dies (quart trimestre de 2011) als 19,41 dies actuals.

  Compte de gestiˇ recaptat˛ria de l'Organisme de Gestiˇ TributÓria (ORGT) del 2013:
  S'aprova el compte de recaptaciˇ corresponent a l'exercici 2013, formulat per l'Organisme de Gestiˇ Tributaria de la Diputaciˇ de Barcelona, que efectua, per conveni amb l'Ajuntament, la recaptaciˇ dels ingressos de dret p˙blic de l'Ajuntament, amb el resultat corresponent a l'Ajuntament i els seus Organismes Aut˛noms.

  .

  RECURSOS HUMANS

  Donar compte del decret Alcaldia de data 21.03.14: Cessament de la directora del Museu de l'Estampaciˇ de PremiÓ de Mar:
  Es dˇna compte del decret d'alcaldia, de data 21.03.2014, de cessament, a peticiˇ pr˛pia, de la directora del Museu de l'Estampaciˇ de PremiÓ de Mar que era personal eventual de l'Ajuntament.

  Donar compte de l'informe de Recursos Humans sobre el compliment del n˙mero de personal eventual segons la Llei 27/2013
  Es dˇna compte de l'informe del departament de Recursos Humans de l'Ajuntament que acredita que es compleix amb el nombre mÓxim de llocs de treball ocupats per personal eventual fixat en la Llei 27/2013, atŔs que el n˙mero mÓxim que li correspon a l'Ajuntament de PremiÓ de Mar, per tram de poblaciˇ, seria de 7 i actualment l'Ajuntament tÚ 4 llocs de treball ocupats per personal eventual.

  Reconeixement de triennis del cap de Gabinet d'Alcaldia:
  Es reconeixen els triennis consolidats pel cap de Gabinet de l'alcaldia, personal eventual de l'Ajuntament. Aquest reconeixement Ús preceptiu d'acord amb la legislaciˇ aplicable.

  .

  SERVEIS PERSONALS DE PARTICIPACIË CIUTADANA

  CULTURA
  Conveni de cessiˇ de les sales de l'Espai l'Amistat de l'Associaciˇ Cultural Centre l'Amistat:

  S'aprova el conveni amb l'Associaciˇ Cultural Centre l'Amistat que regula la cessiˇ de la sala-teatre de l'espai l'Amistat. Aquesta cessiˇ ja estava fixada en l'escriptura de permuta subscrita amb l'Associaciˇ per˛ en el conveni s'incrementen els dies de cessiˇ passant de 8 fixats en l'escriptura de permuta a 10 anuals. TambÚ es regulen diverses obligacions a complir per l'Associaciˇ durant la utilitzaciˇ de la sala.

  .

  SERVEIS TERRITORIALS

  Donar compte de l'acord  de la Junta de Govern Local de data 26.03.14: Aprovaciˇ inicial del projecte de supressiˇ de barreres arquitect˛niques del sector sud de Can Farrerons (Gran Via de LluÝs Companys, tram ctra. Vilassar de Dalt/pl. Dr. Ferran):
  Es dˇna compte de l'acord adoptat per la Junta de Govern Local, per delegaciˇ del Ple, d'aprovaciˇ de la documentaciˇ tŔcnica perceptiva per a l'execuciˇ de les obres de supressiˇ de barreres arquitect˛niques del sector sud de Can Farrerons (Gran Via de LluÝs Companys, tram carretera de Vilassar de Dalt- plaša Doctor Ferran). El pressupost de les obres, IVA incl˛s, Ús de 326.925,13€.

  .

  MOCIONS

  Mociˇ presentada per tots els grups municipals per al reforš informatiu de les sessions plenÓries de l'Ajuntament de PremiÓ de Mar

  La mociˇ conjunta de tots els grups municipals mitjanšant la qual s'activaran un seguit de mesures encaminades a facilitar que els ciutadans tinguin un millor coneixement dels punts, mocions i preguntes que es tracten als plens municipals. L'acord implica que des de la Secretaria de l'Ajuntament es farÓ i publicarÓ un resum previ dels punts de l'ordre del dia, de les propostes d'acord de les mocions i el text Ýntegre de les preguntes. De la mateixa manera, la Secretaria publicarÓ en el termini mÓxim d'una setmana un resum de la sessiˇ amb les resolucions aprovades i els posicionaments dels partits en cada punt. Finalment, el p˙blic trobarÓ l'ordre del dia del Ple a la sala de sessions. Tot i que la mociˇ, presentada inicialment per Crida Premianenca en el ple de marš, arribava de la mÓ de tots els grups, en la seva discussiˇ es van evidenciar diferŔncies i es van manifestar crÝtiques sobre la seva gestiˇ prŔvia.

  ICV-EUiA- E: Va considerar que la mociˇ beneficiarÓ el nivell d'informaciˇ dels ve´ns sobre els temes que es tracten en les sessions plenÓries, ja que es donarÓ informaciˇ resumida per˛ clara.

  CP-PA: Van recordar  el que, segons el seu parer, va succeir en el Ple anterior quan es va tractar una mociˇ de contingut similar, en aquest sentit van criticar que la proposta es va rebutjar quan l'equip de govern va argumentar que una decisiˇ com aquesta havia de comptar amb l'opiniˇ del Grup Motor que fa aportacions al Reglament de govern obert, tot i que CiU havia aportat una sŔrie d'esmenes que van ser acceptades per CP-PA.
  Segons CP-PA s'havia demostrat que no calia el vistiplau dels membres del Grup Motor per aprovar el contingut de la mociˇ. Votaran a favor de la mociˇ per˛ que la situaciˇ donada en el Ple anterior no els va resultar gens c˛moda.

  PP: Per la seva part, el portaveu del PP, va criticar la intervenciˇ de Crida Premianenca recordant-los que el mÚs important era que s'havia arribat a un acord que es presentava difÝcil.

  PSC-PM: Va lamentar el sentit de la intervenciˇ de Crida Premianenca, perquŔ la seva voluntat era consensuar i arribar a acords. TambÚ van recordar que, segons el seu parer, no es tractava que el Grup Motor aprovÚs o donÚs el vistiplau sobre el contingut de la mociˇ, sinˇ que  valorÚs o opinÚs sobre aquesta.

  CiU: Finalment, l'alcalde va explicar que, de fet, el Grup Motor havia desestimat aportacions que havia fet CiU al text inicial, amb la qual cosa, el punt de vista de CiU sobre el contingut d'aquesta mociˇ ha decaigut del text, fet que va situar en la nova normalitat que implica el nou Reglament de govern obert i participaciˇ ciutadana.  A mÚs creu que disposar d'un ˛rgan extern i independent perquŔ doni la seva opiniˇ, que no la seva aprovaciˇ, no Ús pas dolent.

  Finalment, la mociˇ es va aprovar per assentiment.

  Mociˇ presentada pel grup municipal CP-PA per regular l'operaciˇ de regeneraciˇ de les platges de PremiÓ de Mar

  La regeneraciˇ de la sorra de la platja tambÚ va aparŔixer en el Ple des d'una de les mocions que presentava Crida Premianenca. Crida demanava que les aportacions de sorra des de la platja de Llevant a les platges centrals de la ciutat acabessin abans del 31 de maig per evitar molŔsties als banyistes que aquelles dates ja fan ˙s de les platges, i per reclamar a les administracions solucions definitives a la pŔrdua de la sorra. Tots els grups es van mostrar d'acord amb l'esperit de la mociˇ, per˛ no en fixar la data del 31 de maig com a lÝmit per fer aquests treballs. En aquest sentit:

  ICV-EUiA –E: Coincideixen amb Crida Premianenca i manifesten que sempre han defensat que s'ha de donar una soluciˇ definitiva a l'estat de les platges. No poden acceptar que comencin les tasques de traspÓs de sorra quan ja ha comenšat la temporada de bany, amb gent a les platges, i que aquest traspÓs s'ha d'efectuar amb anterioritat.

  CP-PA: Expressen que l'Ajuntament no  disposa d'una soluciˇ definitiva per a la regeneraciˇ natural de les nostres platges, i aquest problema deriva del port esportiu que estÓ mal dissenyat. Demanem que les administracions competents busquin una soluciˇ definitiva a aquesta anomalia. Recorden tambÚ, que ja han manifestat en diverses ocasions que el seu grup municipal Ús contrari a la regeneraciˇ artificial de les platges. Pel que fa a imposar una data lÝmit es basen en les molŔsties ocasionades als banyistes a la interpretaciˇ que fan de  l'informe sol•licitat al Consell Comarcal del Maresme.

  PP: El Partit Popular ja portava en el seu programa electoral la regeneraciˇ de les platges. Estan d'acord amb tot el text de la mociˇ excepte a limitar la data de traspassament de sorres abans del 31 de maig. I aposten per un espigˇ subterrani ecol˛gic com s'ha fet en altres municipis com Barcelona, Marbella , Cadis o Roquetas de Mar.

  PSC- PM: Sˇn de l'opiniˇ que s'ha de buscar una soluciˇ definitiva a la regeneraciˇ de les platges, i en aquest sentit estan d'acord amb la mociˇ. No estan d'acord a limitar el traspassament de sorres abans del 31 de maig, perquŔ fins al mes de juny es poden produir temporals de llevant i de garbÝ que descalcin de nou les platges, amb la qual cosa es molestaria doblement els ve´ns.

  CiU: Manifesten que tots els grups municipals coincideixen en una cosa, en quŔ la soluciˇ de traspassament de sorres no Ús la situaciˇ id˛nia.  Si es parla amb els pescadors del poble, aquests recorden que hi ha llevantades a finals del mes de maig que es mengen les sorres de la platja. Amb la qual cosa les aportacions de sorra que es puguin fer amb anterioritat poden perdre el seu sentit. Per aix˛ fins a principis del mes de juny no es pot fer el traspassament de sorres. Interpreten que l'informe del Consell Comarcal del Maresme no Ús taxatiu sobre les dates mÚs adients per a realitzar el traspassament de sorres.

  L'alcalde va anunciar que s'estava en el bon camÝ perquŔ l'Estat, mitjanšant la Direcciˇ General de Fons Comunitaris, estava disposat a assumir solucions definitives o semidefinitives, dins de les mesures d'adaptaciˇ al canvi climÓtic, que podrien, fins i tot, ser pagades amb diners europeus.

  La mociˇ es va desestimar amb els vots contraris dels grups de l'equip de govern, pel fet de posar una data lÝmit al traspassament de sorres.

  .

  PRECS I PREGUNTES

  Pregunta presentada pel grup municipal ICV-EUiA-E: Ren˙ncia coordinador de la rÓdio:
  Respon la pregunta la regidora delegada de comunicaciˇ Sra. Safont qui explica que els motius de ren˙ncia de la persona que desenvolupava les tasques de coordinador de RÓdio PremiÓ qui va cessar voluntÓriament i per motius personals, afegint que en cap cas va haver ocultaciˇ al Ple atŔs que quan es va presentar la pregunta per part del grup municipal CP-PA (ple del mes de marš) el coordinador encara estava colĚlaborant amb PrimÝlia Serveis, empresa municipal a qui s'encarregÓ la gestiˇ de la RÓdio municipal.

  El portaveu del grup municipal ICV-EUIA-E, que havia formulat la pregunta, dubte de la transparŔncia en les afirmacions de la sra. Regidora atŔs que constata que quan es va presentar la pregunta per part de CP-PA la sra. Regidora ja coneixia la voluntat de cessament del coordinador i no la va explicar en la seva resposta al plenari municipal.

  La sra. Regidora replicÓ indicant que la pregunta del grup municipal CP-PA feia referŔncia a la valoraciˇ de les tasques fetes pel coordinador de RÓdio PremiÓ durant els darrers sis mesos en cap cas es feia referŔncia a altres aspectes de la seva relaciˇ professional. Insisteix en quŔ, malgrat que el Ple municipal es va celebrar el dia 19.03.2014 i el coordinador el dia 17.03.2014 no hi era, oficialment el cessament del coordinador de RÓdio PremiÓ es va produir el dia 31.03.2014.

  El sr. alcalde conclou indicant que entÚn que s'ha tractat d'una mala interpretaciˇ e la situaciˇ sense que existeixi voluntat d'ocultar o d'amagar res.

  Pregunta i prec presentats pel grup municipal CP-PA: Referent al Grup Motor:
  Respon la pregunta el sr. alcalde qui indica que no s'ha pogut finalitzar l'informe que dona resposta al contingut de la pregunta i el prec atŔs que el Ple municipal se celebra en una setmana en la qual molts funcionaris estan fent vacances per la qual cosa es compromet a finalitzar l'informe i fer-ho arribar als grups municipals desprÚs de Sant Jordi.

  El portaveu del grup municipal CP-PA que ha formulat la pregunta i el prec, es mostra sorprŔs que no es pugui respondre oralment a les preguntes sobre el funcionament del “Grup Motor” sobretot tenint en compte que ja fa temps que existeix i es reuneix responent el sr. alcalde que ell no assisteix a les reunions del “Grup Motor” per la qual cosa ha solĚlicitat informe que, insisteix, farÓ arribar als grups municipals.

^