El 9 de novembre omplim les urnes!
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Crida Premianenca Poble Actiu (CP-PA) 2012-2015
03 NOVEMBRE 2014
  • Des de Crida Premianenca, tenim clar que per seguir avançant cal un veritable projecte de ruptura amb l'Estat. Ha quedat demostrat que l'autonomia filla del franquisme ha quedat completament obsoleta davant les necessitats d'una societat que es modernitza i que s'ha adonat (sobretot els últims temps) que no té encaix en el model d'estat que les elits espanyoles.

    Volem que el poble prengui un paper cabdal en aquesta construcció nacional: hem de poder decidir sobre tot.

    Al nostre entendre, ens cal ser independents per:

    Fer possibles drets universals com la salut  i l'escola públiques, així com un habitatge digne per a tothom.


    Establir un sistema que permeti acabar amb els privilegis de les cúpules dels poders polítics, financer i econòmic i amb la tirania del deute i de les multinacionals.

    Repartir equitativament els treballs i les riqueses i  trencar de forma radical amb la despossessió continuada de les classes populars i l'explotació de les dones.

    Viure amb convivència i eradicar el masclisme, la xenofòbia, l'homofòbia i tota forma de discriminació, per esdevenir una societat igualitària.

    Fer que el català sigui la llengua nacional i de cohesió social.

    Posar l'economia sota control popular. Volem que els sectors estratègics de la nostra economia siguin gestionats en benefici de la majoria social d'acord amb les seves necessitats.

    Articular un model territorial que es basi en el respecte a les persones i al nostre entorn, lliure de nuclears i del monopoli de les grans empreses energètiques.

    Fer dels municipis veritables espais de democràcia directa, convertint els ajuntaments en les administracions públiques de proximitat.

    Aconseguir que totes les persones tinguin garantits tots els drets, independentment del seu origen.

    Teixir llaços solidaris amb els pobles germans del sud d'Europa en la lluita contra les polítiques antiobreres de la UE.

    ... o el que és el mateix, volem construir un país més just, més sostenible i més democràtic, on les persones puguem viure amb plena llibertat!

    La independència pot ser un instrument per acabar amb els privilegis i la corrupció, construir institucions del comú i garantir els drets civils, socials i econòmics avui amenaçats arreu pel neoliberalisme. Aquesta és la nostra lluita, que ve de molt lluny i va molt més lluny encara.

    La independència ha de ser l'obertura cap a un procés constituent, on la gent sigui la protagonista. Una oportunitat per fer possible l'obertura d'un procés democràtic i participat que impulsi l'autoorganització popular i que parteixi d'un reconeixement explícit al teixit social existent que fa temps que planteja propostes i alternatives al sistema actual.

    La independència és un procés que no pot ser el resultat del treball d'uns pocs experts, sinó que necessàriament ha de ser producte de la participació directa i el protagonisme de la majoria social. Un procés, en definitiva, que ompli de significat la paraula sobirania, tot retornant-la a la gent.

    Per seguir avançant.. El proper 9 de novembre vota Si i Si!

^