CIU | Grans moments, grans decisions
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
11 DESEMBRE 2014
 • Fa pocs dies, el president Mas donava a conèixer el seu full de ruta per completar el procés polític que estem vivint els catalans. Un procés marcat per una majoritària voluntat del poble català de pronunciar-nos sobre el nostre futur que topa amb una incomprensible i agressiva oposició per part del govern espanyol del PP.

  La proposta del president és ben clara: convocar unes eleccions anticipades per convertir-les en el referèndum que no ens han deixat fer, i encetar un mandat, si així la majoria de catalans i catalanes ho decidim, de 18 mesos orientat a aconseguir la independència i, finalment, eleccions constituents i referèndum definitiu i constituent. Una proposta a l'alçada del moment que vivim i generosa, que defuig de cap protagonisme personal i que prioritza la voluntat de sumar: sumar esforços i voluntats perquè la societat civil, les institucions i els partits polítics puguin completar de manera conjunta i organitzada el procés polític iniciat ara fa dos anys.

  Sens dubte, ens trobem davant una proposta valenta. Però, sobretot, ens trobem davant una proposta diferent, en la qual la ciutadania té un paper essencial. Vivim un moment en què la fórmula de les grans decisions des dels despatxos ja no és vàlida. I així ho reconeixia el mateix president quan afirmava, referint-se al procés sobiranista, que “sempre he posat les urnes abans de prendre grans decisions”.

  Una afirmació que és tan vàlida per a aquest gran moment que vivim tots els catalans com també pel gran moment que vivim a Premià de Mar. Quan redactem aquestes ratlles queden poques hores pel tret de sortida de la que serà la primera consulta popular sobre un tema d'interès local. Els premianencs decidirem si estem a favor o no de l'expropiació dels terrenys que ocupa l'antiga fàbrica de Can Sanpere i això suposarà un pas important en aquesta forma de fer per la qual Convergència i Unió apostem i en la qual la ciutadania té un paper actiu en la presa de decisions importants.

  Ens trobem davant una qüestió de gran magnitud com ho és el futur d'aquest espai de gairebé 9.500 m² ubicat al bell mig de poble. I, tot i que des de Convergència i Unió estem convençuts que l'expropiació és l´únic camí per aconseguir fer realitat que aquest espai es pugui transformar en equipaments i zona verda, i per tant votarem en aquest sentit, tenim clar que no podíem prendre una decisió d'aquesta magnitud sense escoltar la veu de la ciutadania.

  Ha arribat el moment que els premianencs prenguem consciència de la importància d'exercir el nostre vot i entre tots decidim quin ha de ser el futur de Can Sanpere. Només així farem realitat que la participació ciutadana no sigui només una voluntat política sinó una pràctica habitual i acceptada per tothom.

^