Cr˛nica del ple ordinari del 18 de febrer de 2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cr˛niques del Ple
19 FEBRER 2015
 • Els punts de les Órees econ˛miques, les mocions i tambÚ RÓdio PremiÓ de Mar van ser protagonistes de la sessiˇ ordinÓria de febrer del ple de PremiÓ de Mar que es va celebrar ahir.

  L'equip de govern presentava una bateria de punts econ˛mics entre els quals destacava la liquidaciˇ del pressupost municipal de 2014. El regidor d'Hisenda, Miquel └ngel MÚndez va desgranar les xifres del tancament pressupostari, entre les quals les del romanent de tresoreria, que s'enfila als 3 milions i mig d'Euros. Un altre dels elements destacats, i en positiu, que va anunciar Miquel └ngel MÚndez va ser la finalitzaciˇ del pla de sanejament municipal que portava en funcionament des de l'any 2011. I encara un tercer indicatiu, el del pagament als prove´dors que en el quart trimestre del 2014 es va fer en una mitjana de 14,64 dies. El darrer dels punts que es presentaven des de les Órees econ˛miques era l'anulĚlaciˇ del pla econ˛mic financer 2014-2015, que presentava una execuciˇ d'un miliˇ i mig d'euros per sota del previst, per la qual cosa, va dir MÚndez, era innecessari. En aquest punt Alfons Barreras, de la Coaliciˇ d'Esquerres, es va preguntar si la baixa execuciˇ en les inversions obe´a a que les obres s'hagin deixat fins a darrera hora, a pocs mesos de les eleccions municipals. El tinent d'alcalde de Territori, Antoni SubirÓ, va contestar explicant la coincidŔncia de les obres en temes de procediment, per˛ tambÚ per atendre peticions dels ve´ns. Totes les votacions dels punts econ˛mics es van resoldre amb assentiment de tots els grups.

  L'Equip de Govern passava tambÚ a aprovaciˇ els dies festius en quŔ s'autoritzarÓ els comeršos a obrir, que seran el 13 i el 27 de desembre. Iban DÝaz, regidor de Promociˇ Econ˛mica, va explicar que s'havien consultat aquestes dates amb les entitats de comerciants. Aquest punt tambÚ es va aprovar per assentiment, com tambÚ la renovaciˇ del conveni amb el Consell Comarcal del Maresme pel desenvolupament de programes vinculats amb la immigraciˇ.  
   
  Aquests eren els punts que presentava a aprovaciˇ l'equip de govern. Les mocions van aportar el debat mÚs polÝtic i els temes d'ensenyament, com ja havia passat en el ple de gener, van ser protagonistes. Crida Premianenca i la Coaliciˇ d'Esquerres portaven al ple la mociˇ que demanava donar suport a la ILP impulsada per la Marea Groga per una llei del Sistema Educatiu de Catalunya, i en contra de la llei Wert i de la Llei d'Ensenyament de Catalunya. La mociˇ va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU i PP, l'abstenciˇ del PSC i els vots a favor dels dos grups que la impulsaven.

  La segona mociˇ la impulsava inicialment Crida Premianenca, per˛ s'hi van afegir la resta dels grups excepte el PP. El text demanava rebutjar la reforma fiscal del Govern de l'Estat segons la qual entitats sense Ónim de lucre havien de liquidar l'impost de societats. Alfons Barreras, de la Coaliciˇ d'Esquerres va dir que la reforma posava en perill el futur de les entitats. Joan Ribet, de Crida, agra´a a la resta de grups que s'haguessin afegit a la mociˇ i alertava de la perillositat de la nova llei estatal, tot i les modificacions que s'hi estaven introduint. Precisament Patrick Cruz, del PP, feia alĚlusiˇ a aquestes modificacions i demanava esperar al text definitiu abans de presentar-hi una mociˇ en contra. En aquesta ocasiˇ no hi va haver intervenciˇ del grup socialista. L'alcalde Miquel Buch va defensar el sentit de vot del Govern dient al PP que si volien treure a la llum economia submergida que es fixessin en els que mouen grans quantitats de diners, no en entitats sense Ónim de lucre com les premianenques. La mociˇ es va aprovar amb els ˙nics vots contraris del grup Popular.

  Quedaven les dues preguntes que presentava Crida Premianenca. La primera demanava sobre sancions a immobles desocupats propietat d'entitats financeres. DesprÚs que la regidora de Serveis Socials Anna Maria Medina expliquÚs la polÝtica que aplica al respecte l'equip de govern es va acordar la creaciˇ d'una comissiˇ d'estudi en la qual participarÓ tambÚ Crida Premianenca. L'altra pregunta reprenia la qŘestiˇ que Crida ja havia plantejat en una pregunta oral en el ple de gener sobre els desacords que de voluntaris de RÓdio PremiÓ de Mar respecte la gestiˇ de la rÓdio per part de la regidora de Comunicaciˇ Olga Safont, uns desacords plasmats en un manifest que es va llegir en el Ple i que arriba a demanar la dimissiˇ de la regidora. Safont va dir que no dimitiria, adduint que el manifest era, ara per ara, un an˛nim i que inclo´a falsedats, i que els temes que plantejava s'havien tractat en el consell d'administraciˇ de l'empresa Primilia Serveis, celebrat abans del Ple. Tant Olga Safont com l'alcalde Miquel Buch vam mostrar-se disposats a trobar-se amb els voluntaris de l'emissora.      

  Cr˛nica elaborada per RÓdio PremiÓ de Mar                

  .

^