Esquerra Republicana de Catalunya - Junts per Premià - Acord Municipal (ERC-JxP-AM) 2019-2023
Can Manent, la casa de la festa que de moment, no ho és.
Imprimir
Esquerra Republicana de Catalunya - Junts per Premià - Acord Municipal (ERC-JxP-AM) 2019-2023
22 FEBRER 2023

Aquest dissabte 18 de febrer s'ha fet la inauguració de la que havia de ser la casa de la festa de Premià de Mar, un espai de cultura popular i tradicional a on les entitats organitzadores podrien trobar-se, preparar les actuacions, assajar, descansar i desar el material. També un lloc a on tenir cura de l'arxiu i tot allò que conforma el patrimoni cultural i festiu del nostre poble, un lloc on promoure la cultura popular, fer-ne recerca i formar sobre ella.
La Masia Can Manent que ha obert les portes no és això.
Cal recordar que la reforma per esdevenir la Casa de la Festa va ser una proposta d'esquerra republicana ja l'any 2016, que va condicionar el seu vot per facilitar l'aprovació dels pressupostos municipals a la incorporació de diverses partides, una d'elles, una partida pressupostària per Can Manent. La inacció dels successius mandats va anar endarrerint les obres i modificant el plantejament dels usos finals de la masia.
El 2021, finalment, es va començar amb la reforma, sense tenir en compte a les associacions que havien de fer-ne ús. De fet, el portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana, Pep Ripollès, va demanar fer una visita juntament amb representants de les associacions culturals el gener del 2022 i ja van poder comprovar que a les instal·lacions no s'havia tingut en compte les recomanacions de les entitats que coneixien l'espai i l'havien "viscut" dia a dia.
A les noves instal·lacions la sala insonoritzada ha quedat molt petita i no està acabada, algunes figures tenen dificultat per entrar, no hi ha prou espai d'emmagatzematge, no hi ha ascensor per les persones amb mobilitat reduïda, no hi ha calefacció, la instal·lació elèctrica falla i costa trobar endolls a tota la masia. Sumem que una part de Can Manent, ara també és museu etnogràfic, amb una sala d'exposicions, i que s'hi volen fer tallers i activitats, cosa que genera molts dubtes a les colles que no saben com compaginaran a les sales els assajos amb aquestes activitats. Encara gràcies, hi ha una mica d'espai per les associacions de cultura popular que finalment, han perdut, i també les veïnes i veïns del poble, el seu projecte de poder crear una vertadera Casa de la Festa a Premià de Mar.

^