PSC | Pressupost 2014, un impuls a l'ocupació
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
02 DESEMBRE 2013
 • El passat dimecres 20 de novembre es va aprovar el pressupost 2014. Els números per si mateixos ja són importants, però si es valora de forma global i s'identifiquen on van a parar els recursos i si hi afegim les Ordenances Fiscals (contribució) per al 2014, podem veure com aquests dos elements formen part d'un conjunt d'actuacions encaminades a promoure ocupació en l´àmbit dels emprenedors de serveis de Premià de Mar, el sector que participa en la major ocupació de la ciutat, el nostre principal motor econòmic.

  En aquests moments no és possible incrementar les plantilles dels serveis públics, per tant l'ocupació ha de venir a través del sector privat, un sector, també, amb moltes dificultats. Així doncs, s'han d'instaurar mesures de foment de la contractació de persones i de suport econòmic a l'inversió en els seus negocis.

  El PSC ha vist en aquests dos elements (Ordenances i Pressupost) les eines més eficients per actuar en el que en aquest moment és el major problema de la societat: l'atur. Aquesta és, doncs, una de les línies d'acció del proper any 2014.

  Una altra línia és l'inversió en obra pública. Per al 2014 s'ha previst una inversió de més de 1.500.000,00 €.
  En aquesta inversió s'han d'afegir prop de 1.600.000,00 € provinents de romanents d'anys anteriors, no executats, que sumats amb els anteriors i fent les bases de les peticions d'ofertes en la línia correcta, podrem aconseguir una altra acció per la creació d'ocupació, en un àmbit també important de la ciutat.

  Per últim, posem de relleu que totes aquestes actuacions es faran sense reduir cap partida social, creant noves línies d'actuació social com beques a alumnes de l'Escola de Municipal de Música, ajuts complementaris a les beques menjador escolar, ajust de transport per a estudiants universitaris, reducció de la taxa de reserves d'espais per a vehicles de persones discapacitades, i d'altres que s'aniran incorporant al catàleg de serveis de l'Ajuntament.

  Per altra banda, també s'han dut a terme accions més internes i administratives, com la dissolució dels organismes autònoms existents, passant a integrar-se a l'estructura municipal, mantenint els mateixos serveis, amb reducció de feina interna important que ha de revertir en un aprofitament de recursos i temps de tasques que estalviarem de fer, com per exemple un pressupost específic per a cada organisme.

  Ara comença la feina de dur a terme totes les accions previstes amb la il•lusió i les ganes que aquestes  compleixin amb els objectius previstos: reduir l'atur a Premià de Mar i millorar les actuacions socials. Aquest és el nostre objectiu, vosaltres els beneficiaris particulars i la ciutat el projecte de futur.

^