CIU | Els premianencs pagarem menys impostos el 2014
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
02 DESEMBRE 2013
 • Fa uns mesos explicàvem que segons un estudi comparatiu amb altres municipis similars a Premià de Mar basat en dades del 2011 publicades per la Diputació de Barcelona,  els premianencs pagaven 219 € menys de mitjana (un 42% menys) pels impostos municipals.  

  Doncs bé, seguint amb aquesta tendència, fa poc hem aprovat les ordenances fiscals per al proper any, és a dir, els impostos i taxes que pagarem els premianencs, que seran un 4,68% inferiors a l'any passat.

  A tall d'exemple, fins ara, una persona amb un pis i un vehicle, pagava de  mitjana 788 € sumant IBI, taxa de la brossa i impost de vehicles. Doncs bé, l'any vinent, aquesta mateixa persona passarà a pagar 743 €, el que suposa una reducció del 5,70%. En aquest sentit, volem destacar que, de mitjana, els premianencs destinen un 3,40% dels seus ingressos a impostos municipals quan a la resta de municipis aquesta xifra és del 4,84%.

  Les rebaixes més destacades han estat l'Impost sobre Béns Immobles, l'IBI, del qual per poder mantenir la mateixa quota després que el Ministeri hagi aprovat els nous valors cadastrals, se'n  modifica el tipus impositiu, que passa del 1,1104% al 1,019%; la taxa de la recollida de la brossa, que es redueix entre un 30,88% i un 38,74% en funció del tipus d'habitatge; les reserves d'espai per a persones amb mobilitat reduïda, que gaudiran d'una nova reducció en funció de la renda personal o familiar. D'altra banda, hi ha impostos, com és el cas de la grua municipal, que s'incrementen o es modifiquen.

  Des de fa uns anys, la voluntat de Convergència i Unió és mantenir  el mateix nivell recaptatori. I com a mostra, fa poques setmanes hem topat amb una novetat legislativa impulsada pel  Govern de Madrid que obliga, l'any vinent,  a incrementar l'IBI entre el 4 i el 10%. A Premià de Mar tocaria un augment d'un 4% però, per evitar-ho, el proper mes presentarem al Ple una altra reducció del tipus impositiu que equilibrarà la recaptació.  

  Però el més important és que tot i la baixa pressió fiscal que tenim a Premià de Mar, hem aconseguit mantenir uns serveis de qualitat i cada any es fan inversions de millora. Concretament, el proper any es destinaran d'1.628.276 a inversions, la major part d'elles centrades en la renovació i millores dels carrers i espais públics. D'altra banda, el pressupost del 2014 incidirà de manera especial en el suport a persones aturades i als emprenedors. Finalment, cal destacar que l'endeutament de l'Ajuntament se situarà en un 32,44 % (quan el topall està establert fins al 75%).

^