PSC | Eficiència en l'ús de recursos públics
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
10 GENER 2014
 • Un dels compromisos fonamentals que vam assumir per entrar al govern de Premià de Mar va ser el d'implantar mesures d'eficiència en l´ús de recursos públics, tant econòmics com humans, així com de millora de la gestió administrativa interna de l'Ajuntament. I fer-ho sense reduir els serveis que presta l'Ajuntament sinó, precisament, millorar-los.

  Aquest objectiu de gestió eficaç explica la dissolució dels patronats municipals, i la seva integració dins de l'estructura de l'Ajuntament mitjançant l'empresa pública de propietat municipal Primilia Serveis. Els patronats municipals són els organismes que gestionaven l'emissora municipal, el Museu d'Estampació i l'Escola de Música. Aquesta dissolució entrarà en vigor l'1 de gener.

  Amb aquesta mesura s'aconseguirà reduir sensiblement els costos econòmics i de recursos tècnics, ja que no hi haurà estructures administratives duplicades.

  Aquesta integració a l'empresa pública, Primilia Serveis, ens permetrà, per exemple, integrar tota la gestió de facturació i compres; elaborar un sol pressupost en comptes de quatre; alliberar recursos tècnics que havien de fer tasques administratives i no la seva feina tècnica. Aquests canvis milloren els processos de decisió i gestió que, sens dubte, beneficiaran els serveis que aquests ens municipals donen al ciutadà.

  D'altra banda, s'agilitzaran els tràmits i normatives per desenvolupar noves activitats en aquests organismes, com poden ser la creació de tallers de ràdio, espais per a exposicions, o altres esdeveniments socioculturals.

  Aquesta modificació en l'estructura permetrà més autonomia en l'obtenció d'ingressos i en la fiscalització de la despesa.
  Amb la voluntat de transparència que caracteritza el mandat que estem desenvolupant, es mantindran els mecanismes de control per part de l'Ajuntament sobre l'activitat d'aquests ens, però se simplificarà la informació, de tal manera que sigui més fàcil procedir a la fiscalització de l'activitat de cadascun per part dels representants polítics de la ciutadania i sobretot, del propi ciutadà.

  En definitiva, aquestes millores en la gestió i l´ús dels recursos, permetran l'estabilitat, el manteniment i la durabilitat d'aquests serveis. Tot per garantir que els veïns i veïnes de Premià de Mar gaudeixin d'uns serveis de qualitat.

^