PSC | En defensa del municipalisme
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
03 MARç 2014
  • Des del Govern de l'estat amb la llei  racionalització i sostenibilitat de l'administració local  (LRSAL) es produeix un atemptat contra el municipalisme i contra la qualitat dels serveis públics. És un atac inadmissible contra la ciutadania ja que és una reforma de l'administració local que comportarà que els serveis passin a mans privades, de forma que s'obligui a ajustar les taxes i preus públics i les pujades tributàries de les famílies per assegurar-se el lucre de les empreses.

    En l´últim ple l'equip de govern vam presentar una moció en contra d'aquesta llei perquè ataca i perjudica el govern municipal envaint i anul•lant competències dels ajuntaments permetent la desaparició o privatització dels serveis socials que ara estem donant, i perquè en comptes de millorar l'eficiència i l'estalvi multiplicarà la despesa.

    Així doncs, molts són els esforços que s'estan fent des del govern municipal per evitar que els serveis que estem donant desapareguin. Una de les accions va ser la dissolució dels patronats municipals (Escola de Música i Museu de l'Estampació) i la seva integració dins de l'estructura de l'Ajuntament, i de la ràdio dins del servei de comunicació de l'empresa pública de propietat municipal Primilia Serveis.

    Des del mes de gener, el servei de comunicació s'integra dins de l'empresa pública municipal per tal de, primer, defensar l'existència dels mitjans de comunicació, com és la ràdio pública, de lleis estatals que limiten i aboleixen els organismes autònoms, i, segon, perquè la gestió estigui  dotada de l'agilitat i immediatesa que el serveix requereix.

    A més d'aquest canvi operatiu, el nou format del Vilaprimilia neix amb l'objectiu de ser més que una eina de comunicació de les tasques que es realitzen des de l'Ajuntament, ja que vol ser un recurs perquè les entitats, enteses com a agents socials de la nostra ciutat, puguin participar-hi i donar a conèixer les seves activitats, tant sigui mitjançant entrevista com fent ús de l'agenda.
    Tanmateix es dóna més espai a les noticies de cultura, esports, actualitat, i es redueix l'espai destinat a l'opinió dels grups municipals.

    Creiem que és necessari que tots els ciutadans puguin tenir la informació municipal a l'abast continuant amb  la contenció de la despesa en l'edició del butlletí, motiu pel qual la seva publicació seguirà sent bimensual, i el nombre de pàgines el mateix. Entenem que la comunicació, actualment, no es pot deixar només en àmbit digital fent només ús de la pàgina web de l'Ajuntament, ens queda un temps en què el format analògic i digital han de caminar junts.

^