El govern sociovergent de Premià de Mar tanca el present curs polític marcat per un incompliment de les seves promeses inicials i per una mala gestió dels recursos destinats a les partides socials del pressupost.
L'any 2013 el pressupost va tancar en positiu, a causa d'una més que dolenta gestió de la regidora de Serveis Socials i quarta tinent d'alcalde, Anna Maria Medina, que afirmava que “no hi havia hagut tantes sol·licituds d'ajut com per esgotar la partida de serveis socials”, paraules que demostren la distància que la separa de la realitat social premianenca.
Davant d'aquesta situació Crida ha demanat reiteradament una revisió dels criteris d'atorgament d'ajuts per ampliar-ne l´àmbit d'actuació i arribar a més premianencs que ho necessiten. I malgrat la promesa de revisar-los, arriba juny i no hi ha cap proposta del govern sobre la taula.
La tendència en la despesa social d'aquest 2015 va pel mateix camí. Les xifres parlen: de 232.000 € pressupostats al programa de suport a les famílies, durant el primer trimestre de 2014 el govern només se n'ha gastat 29.980.
Les polítiques a col·lectius també han patit una forta regressió. Així, la Regidoria d'Igualtat i Gent Gran, encapçalada per la regidora Imma Morales, sembla que no ha fet res més que organitzar quatre activitats d'esbarjo per a la Gent Gran (sense profunditzar) i a hores d'ara amb les xifres sobre la taula ha destinat 0 € del ja ajustat pressupost als programes de Dona. Tampoc a Joventut, amb el regidor Eloi Maristany, s'ha desenvolupat cap política específica de les que contempla el Pla local de joventut. I la branca d'Habitatge, que podem considerar transversal, no ha existit a nivell polític.
Amb tot, les regidories de nova creació, fetes a mida per als quatre regidors del PSC-PSOE, encara és hora que ens expliquin què hi fan al govern. La inactivitat és l'acció predominant en tots quatre casos.
Per arrodonir la llista d'incompliments podem afirmar que ja fa més de dos anys que se'ns promet un projecte de revisió i remodelació de l'organigrama del personal de l'Ajuntament, que hauria de servir al nostre entendre per revisar la funcionalitat de l'actual plantilla laboral del consistori i que s'hauria de fer conjuntament amb els sindicats.
Més greu encara és la falta de compromís del govern amb la participació ciutadana. El nostre grup municipal va presentar una moció per aconseguir debatre els principals temes del poble (port, platges, Can Sanpere, carretera N-II/autopista C-3, polítiques d'atenció a les persones) en un ple monogràfic sobre “l'estat de la vila” i malgrat ser rebutjada pel govern de CIU i PSC-PSOE es va recollir el compromís d'encetar un procés participatiu obert a la ciutadania per tractar tots aquests temes. A hores d'ara el govern municipal no ha fet cap acció en aquest sentit però és que ni tan sols ha dut a terme cap política per desenvolupar el recentment aprovat Reglament de govern obert i participació, sobre el qual s'ha limitat a editar una guia fàcil per difondre'l.