Crònica del ple ordinari del 21 de gener de 2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
22 GENER 2015
  • Tal com es preveia, les quatre mocions que presentava en el seu ordre del dia el ple de gener de Premià de Mar van ser les grans protagonistes d'una sessió que, d'altra banda, passava a aprovació temes molt administratius. Anem doncs amb les discussions més polítiques del ple, en les quals va estar molt present l'ensenyament a la ciutat.

    Crida Premianenca i Coalició d'Esquerres portaven al plenari la moció sorgida de la plataforma Premià per l'Escola Pública que demanava la defensa de les 7 línies de P3 públiques a la ciutat, a més de posar de relleu la dignificació de l'escola pública per sobre de la concertada. A aquesta moció, els partits de l'Equip de Govern, CiU i PSC, i el PP, presentaven un text alternatiu que defensava les línies de P3 públiques i concertades per preservar la llibertat l'elecció de les famílies de la ciutat. Podeu escoltar els fragments de les intervencions de l'Alfons Barreras i Joan Ribet, defensant la moció original en nom de Coalició d'Esquerres i Crida Premianenca, i de Patrick Cruz, Tomàs Esteban i l'alcalde Miquel Buch amb els seus arguments a favor del text alternatiu.

    Finalment es va imposar la moció alternativa amb els vots a favor de CiU, PSC i PP i els contraris de Coalició d'Esquerres i Crida Premianenca.

    L'altra moció vinculada amb l'ensenyament a la ciutat la presentava també la Coalició d'Esquerres i en aquest cas demanava el compliment de la legislació en relació amb el finançament de les escoles bressol per part de la Generalitat. Alfons Barreras considerava que no era la Diputació qui se n'havia de fer càrrec d'aquesta despesa.

    També en aquest cas el govern presentava una moció alternativa que demanava a la Generalitat el compliment dels compromisos en matèria d'escola bressol sense incloure  la reprovació de la consellera Irene Rigau, com sí feia el text original. L'alcalde Miquel Buch va defensar el nou text insistint en que el culpable de la situació no era la Generalitat
    sinó, un cop més, la llei de Racionalització de l'Administració Local, la LRSAL.

    També en aquest cas es va imposar la moció alternativa amb els vots favorables de CiU, PSC i PP, mentre que la original es va rebutjar tot i comptar amb els vots afirmatius de Coalició d'Esquerres i Crida Premianenca i l'abstenció del PP.
    Encara en el capítol de les mocions, l'alcalde en presentava una en la qual el ple oficialitzava els resultats de la consulta sobre l'expropiació de Can Sanpere, que es va aprovar per assentiment i, a instàncies del PP, se'n presentava una quarta de condemna al terrorisme, a partir dels recents atemptats a París. La moció es va aprovar amb les abstencions de Coalició d'Esquerres i Crida Premianenca que, més que una moció, haurien preferit un altre format com ara una declaració per part de l'alcalde al principi del ple.

    A banda de les mocions, i dins de l'ordre del dia, destaquem la pregunta que Crida Premianenca adreçava a l'alcalde Miquel Buch sobre el full de ruta per a l'expropiació de Can Sanpere. Després de fer una valoració del procés de la consulta, Buch va explicar les properes passes a fer fins a arribar al procés participatiu que ha de definir els usos de l'espai.

    Seguint amb l'ordre del dia de la sessió, i dens dels punts que presentava per a aprovació l'equip de govern, l’àrea de Serveis Econòmics portava al ple una ampliació de la delegació de funcions en la Diputació que s'explicava a partir de noves taxes, com va explica el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Méndez.
    Des de Recursos Humans, es donava compte de l'informe trimestral del personal eventual i des d'Ensenyament, es portava a aprovació una sol•licitud de delegació de competències a la Generalitat del projecte d'atenció a la diversitat ‘Aula oberta’.

    Finalment, des de Serveis Territorials es passava a aprovació provisional el Pla especial de millora urbana del polígon d'actuació número 4 del POUM, un espai que fa referència a la finca de l'antiga fàbrica Escoda. Les explicacions van anar a càrrec del tinent d'alcalde de Territori, l'Antoni Subirà.

    Tots els punts presentats per l'equip de govern es van aprovar per assentiment.

    Ja fora de l'ordre del dia, Crida Premianenca, de la mà del regidor Pau Pañella va adreçar una pregunta oral a la regidora de Comunicació, Olga Safont, a partir d'un manifest en el qual voluntaris de Ràdio Premià de Mar haurien plantejat un seguit de disconformitats amb la gestió de la regidora. Olga Safont i l'alcalde Miquel Buch van dir no haver rebut directament el manifest i que el tema es tractaria al Consell d'Administració de l'emissora. També la Coalició d'Esquerres va traslladar una pregunta oral, en aquest cas a l'Antoni Subirà, sobre asfaltat de carrers.

    Una intervenció des del públic per part de la plataforma Premià per l'Escola Pública, insistint en la defensa en les set línies públiques de P3, va servir per tancar el ple de gener.  

    Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar          

     .

^