Cs | El port i Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Ciutadans (Cs) 2015-2019
22 JULIOL 2015
  • En aquests moments, tot sembla indicar que finalment al Port de Premià es durà a terme la intervenció urbanística definida en el pla especial, que va ser aprovat el 2010 pel ple municipal. L'empresa concessionària, Marina Port Premià, ha avançat en el projecte per omplir d'activitat el Port, que porta encallat des dels anys 90. Però per acabar de dur-lo a terme ha sol·licitat tres modificacions respecte al planejament de 2010, que no suposen un increment de l'edificabilitat màxima, ni afecten paisatgísticament el conjunt respecte del pla inicial. El canvi fonamental és que es passaria a admetre dues superfícies comercials de mitjana dimensió, de les quals una podrà ser alimentària. La resta de locals, com ja era previst, es dedicarien a comerços i activitats de restauració.

    Un dels compromisos de Ciutadans per a aquesta legislatura és que qualsevol modificació del planejament urbanístic es faci sota criteris de sostenibilitat. Per això, aprofitant la sol·licitud per part de l'empresa concessionària de modificar el pla especial de l'àrea del Port aprovat el 2010, hem proposat la incorporació d'una obligació urbanística que comporta una millora ambiental al pla, consistent que els edificis del port hagin de disposar de cobertes verdes. Aquestes cobertes aporten beneficis respecte de les convencionals, ja que la vegetació serveix per reduir l'efecte illa de calor, reté aigües pluvials, serveix per reduir els nivells de contaminació i millora el paisatge urbà. La proposta ha estat prou ben acollida per la resta de grups municipals, i escoltada per part del regidor de territori i els serveis tècnics de l'ajuntament, que han incorporat aquesta obligació al redactat de la modificació del pla especial que encara ha de ser aprovada pel ple.

    Des de Ciutadans treballarem per desencallar la situació del port, tenint en compte el que pot implicar per millorar el passeig marítim i els espais verds, la situació de les platges, l'impuls econòmic i l'oferta d'oci de la ciutat o la relació amb l'obertura de l'abaixador del ferrocarril.

^