ERC-JXP | Fer poble
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Esquerra Republicana de Catalunya Junts per Premià (ERC-JxP) 2015-2019
22 JULIOL 2015
 • ERC – Junts x Premià té la intenció de fer poble. Aquesta idea sembla fàcil –almenys dir-la– i de sentit comú, però per dur-la a terme s'han de tenir en compte diverses coses. Primer, fem poble tal com ho vol la gent. Per això, cal parlar amb els col·lectius, les entitats i les persones i consensuar des de la base quina és la idea que tenen els premianencs i les premianenques de com ha de ser la vila. Som fidels al nostre programa, construït ja amb aquesta filosofia i amb la participació de molts ciutadans, però seguim oberts a escoltar noves propostes.

  També fem poble per a les persones. El motiu principal no és viure millor, no. L'objectiu és que TOTS puguem viure millor, els que ja més o menys o fan, i aquelles persones i col·lectius que ho passen més malament i necessiten més ajuda. Creiem en polítiques socials que ajudin i ofereixin sortides a les famílies i ciutadans amb més dificultats; creiem en l'educació com a bé de la societat i com a eina d'emancipació; creiem en la redistribució de la riquesa, afavorint accions que no busquin la caritat, sinó la justícia social. La cohesió social i el suport als més necessitats és fer poble, sens dubte.
   
  I cal començar per l'Ajuntament. De ben segur que es poden proposar idees i projectes que millorin l'efectivitat de la institució, que minimitzin les despeses i que incrementin l'atenció detallada i curosa al ciutadà. Cal fer un Ajuntament obert, transparent, que no amagui res del seu funcionament i de les seves decisions. Cal que els ciutadans puguin apropar-se tant com vulguin – i tinguin les eines per fer-ho amb facilitat– a la gestió i el dia a dia de la casa de la vila. Fer un ajuntament proper i efectiu, evidentment, és fer poble.

  I, finalment, fer poble és fer país. En el procés cap a la Independència en què ens trobem immersos, Premià de Mar s'ha de posicionar al costat del futur, de la llibertat, del major benestar i oportunitats que ens ofereix el camí de ser un país normal, un país lliure que no depengui de les decisions d'un altre govern, sinó únicament del nostre. Tots els premianencs i premianenques volen viure millor i un futur amb garanties, per això, donar suport a la Independència és, ara més que mai, fer poble.

  Des d'una oposició serena i constructiva, buscant els suports per als projectes i idees de poble que sumin en aquestes direccions, ERC – Junts x Premià treballarà constantment i incansable per definir i crear un poble millor. No cal fer fronts. Cal estudiar amb rigor i diàleg cada proposta i cada acció i si aquestes poden ajudar els conciutadans. Cal fer una feina completa de regidor, no només discursos ben sonants i que segur que agraden als de la corda política corresponent, sinó decisions responsables per al futur de Premià. Aquí, en la suma i la millora, hi serà ERC – Junts x Premià. Com no podia ser d'una altra manera, fent poble.

^