ERC-JXP | ERC – Junts x Premià fomenta la participació i el pacte al projecte del port i en garanteix la seva millora
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Esquerra Republicana de Catalunya Junts per Premià (ERC-JxP) 2015-2019
16 OCTUBRE 2015
  • El grup municipal d'ERC – Junts x Premià ha treballat incansablement pel consens i el pacte en el tema del port. La formació republicana i el seu grup de suport entenen que el port no es pot aturar i abandonar novament 20 anys i al mateix temps entenen perfectament i comparteixen les demandes de participació i intervenció dels veïns més propers en el disseny d'aquesta infraestructura. És per aquest motiu que els regidors d'ERC – Junts x Premià han esdevingut a la pràctica els mitjancers entre les tres posicions existents, com són les sol·licituds de la Plataforma Port Premià, l'Equip de Govern i el promotor del projecte.

    En aquest escenari, buscant sempre l'entesa i l'avanç, ERC – Junts x Premià ha aconseguit l'acord de l'Equip de Govern i del promotor d'obrir un període de participació de tres mesos on es debatria amb la Plataforma, i qualsevol altre ciutadà que en tingués interès, el model d'urbanització de la zona verda del port, els serveis municipals ubicats a l'antic edifici del Club Nàutic i, sobretot, el disseny dels accessos viaris al port. El promotor s'ha compromès a instàncies d'ERC – Junts x Premià i de l'Equip de Govern a acceptar la valoració que faci aquest procés participatiu ciutadà.
    ERC – Junts x Premià ha parlat amb la Plataforma Port Premià, però també amb veïns de Can Pou individualment, amb comerciants de Premià i amb altres actors socials implicats directament o indirectament en aquest procés de remodelació. Per això, es considera que una prioritat comuna en la majoria dels ciutadans és acabar el port, millorar-lo, i, una de les pors més generalitzades és l'impacte dels accessos. És per aquesta raó que la proposta, en principi acceptada per la Plataforma, pot ser un espai de consens on avançar en aquest tema i, per aquest motiu i sent coherents amb les votacions anteriors i les votacions en seu parlamentària, ERC creu que ha de votar a favor de modificar dos locals de 800m2 perquè passin a ser de 1300m2, essent aquest l´únic punt que es votava al Ple. L'assemblea local d'ERC Premià de Mar i Junts x Premià va donar ple suport a aquesta decisió.

    Per continuar fomentant el procés participatiu d'una forma constructiva i per mantenir una supervisió de les decisions que afecten el port, ERC  – Junts x Premià també ha proposat  a l'Equip de Govern crear una comissió de seguiment amb participació ciutadana i que les decisions que es vagin prenent en Junta de Govern per aquest projecte siguin ratificades obligatòriament pel Ple, per tal de fer un procés més obert i plural. Al mateix temps, s'ha proposat a tots els grups iniciar conjuntament l'impuls d'un estudi i pla d'activació del comerç local.

^